vrijdag 29 mei 2015

Vakantie en ontwerpen.

Vorige week waren we op vakantie naar de Harz, het gebergte van Noord-Duitsland. Je vindt dit grofweg tussen Hannover en Berlijn. Een mooi natuurgebied met kleine dorpjes!
Wij verbleven in Drei Annen Hohne, wat bestond uit niet meer dan een hotel, een groot parkeerterrein en een station waar alleen stoomtreinen reden. Het hoogtepunt voor ons was de Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland. Het Harz-gebergte ligt in de deelstaten Saksen-Anhalt en Niedersaksen. De Brocken is 1142 meter hoog en hier eindigt ook de Brockenbahn. Op de top van de Brocken vindt je volgens Wikipedia een futurisch aandoende zendmast en weerstation. In werkelijkheid stond hier zend- en afluisterapparatuur van de Stasi in de tijd van de DDR.
In het gebouw wat hierboven op de foto staat is nu een museum gevestigd waar het verleden wordt behandeld.
We hebben een droge, zonnige week gehad met veel natuur en een beetje cultuur, we hadden meer cultuur willen zien, maar 2 musea waren gesloten, wel een website waar geen openingstijden op vermeld waren.

De rust heeft er voor gezorgd dat ik bezig geweest ben met composities te maken van de monoprints die ik op papier had geprint.
Nu nog uitwerken in stof.
6 opmerkingen:

Ellen zei

Ik zie een hele mooi quilt !!!! de bovenste print ......

Hannie de Beer zei

Mooie collages van je monoprints op papier . Dat wordt beslist een mooi quiltje voor de Uitdaging?

Janny de Roo zei

Je hebt je vakantie weer goed besteed, zie ik. Afwachten wat er uit gaat komen....! De Brocken ken ik ook, meestal hing daar een dikke mist, asl wij er waren. Leuk dat je nu een goed uitzicht had.

Eke zei

Heerlijk om in je vakantie gewoon door te gaan met ontwerpen en je idee├źn zien er prachtig uit. Op wat voor manier heb je de monoprints gemaakt Aart? Je hebt spannende structuren bereikt.

els zei

Mooie ontwerpen. Je bent duidelijk heel plezierig bezig geweest. Dat belooft wat en ik ben benieuwd.

Jo Huijsman zei

Prachtige ontwerpen Aart, ik ben nu al heel erg benieuwd naar het resultaat.