vrijdag 12 juni 2015

Festival of Quilts Birmingham en EQA.

Van 6 t/m 9 Augustus wordt het Festival of Quilts weer georganiseerd in Birmingham.
Dit keer met een bijdrage van mij, ik kreeg gisteren een mail dat mijn quilt is geselecteerd voor de EQA, dus na Birmingham gaan de quiltjes een reis door Europa maken en over 2 jaar krijg ik het weer terug.
Het thema van dit jaar was MUZIEK MET EEN BEETJE ROOD. De vorige selectie zag ik hangen in Vlaardingen, tijdens de Miniatuurquilt tentoonstelling van het Quiltersgilde en vroeg me af waarom ik daar nog niets voor gemaakt had. Thuis gekomen de website van het Quiltersgilde geraadpleegd en gezien dat ik nog een week of 4 had om in te sturen.
Mijn inspiratie is het oude nummer van John Miles: Music was my first love ( ook de naam van dit quiltje), de tekst is met diverse kleuren garen uit de losse hand op de ondergrond genaaid.


 De ondergrond is een Breakdown lap, die ik laatst gezeefdrukt heb, hierop zijn de muzieknoten met acrylverf op gezet.
Uit de hand schrijven met de naaimachine is wel een oefening waard, ik moest terug naar mijn 6e jaar, ik leerde nog netjes alle letters van een woord aan elkaar te schrijven. Nu moest alles aan elkaar geschreven worden, punten en komma's zijn buiten beschouwing gelaten.
Om het geheel af te maken is muziekpapier toegevoegd wat met een waxine lichtje is bewerkt. De rand is afgewerkt door de stof naar achteren te vouwen en vast te zetten met een onzichtbaar steekje. Het quiltje heeft als afmeting 30 X 30 cm.


6 opmerkingen:

Gert zei

Gefeliciteerd met je selectie voor Birmingham Aart!

Hannie de Beer zei

Fijn, dat je toch nog een quiltje maakte ! Leuk thema, en mooie verwerking.

Tilly zei

Gefeliciteerd! Mooi gedaan.

Geckoboxes zei

Wat leuk Aart! Het is een heerlijk number om naar te luisteren terwijl je aan het quilted bent! Ik ga het quiltje straks in Birmingham bekijken!

Goede Sier zei

Als dit een voorbeeld is van wat daar nog meer hangt, dan zou ik ook wel naar Birmingham willen! Het ziet er echt mooi uit!

miekequilt zei

Gefeliciteerd Aart. Ga je je quilt ook in het echt bekijken ?