zaterdag 7 november 2015

AQgO met Jolanda van Luijk.

Gisteren kwam de Art Quilt groep Oost weer samen, met dit keer een workshop van Jolande van Luijk op het programma. Dat werd vilten, met weer een andere methode dan we gewend zijn, er wordt bijna geen zeep gebruikt.
We begonnen met een lap naaldvilt te beleggen met stroken stof, ik heb er stroken van een oud overhemd in gebruikt. Er was al gewaarschuwd dat dit moeilijk zou worden, omdat dit te vast geweven stof is, maar als je het niet probeert dan weet je niet wat het gaat doen. Ook zitten er zijden sari vezels in, die lekker hun kleur hebben afgegeven op de stoffen erom heen. Nadat de stoffen vast zaten op het naaldvilt is de lap in repen gesneden en weer op een andere lap naaldvilt gelegd. Ik heb nog wat stroken scrim over de naden gelegd en daarna kon ik weer verder om dit te gaan vervilten.
,
Aan het eind van de middag was dit het resultaat van de groep.

De stof van mijn oude overhemd is inderdaad moeilijk te vervilten, MAAR.... we hebben de naaimachine ook nog!!! De lap is nu redelijk opgedroogd en idee├źn om er verder mee te gaan ontwikkelen zich al.

Huiswaarts kerend moest ik door de stationshal, waar nu de bouwhekken zijn verwijderd, 19 November wordt het geopend door Sharon Dijksma. De afgelopen week was de spectaculaire trap nog afgesloten, nadat er 2 dames waren gevallen, maar nu was hij weer open. De roltrap bracht me naar boven, waar dit plaatje is geschoten. Spectaculair!!


5 opmerkingen:

Eke zei

Wat ziet dat er leuk uit Aart, en hebben jullie wel water en zeep gebruikt, maar erg weinig zeep? Hoe blijft het dan toch goed zitten?
En wat een prachtig station krijgen jullie daar, Lijkt wel een ufo in de mist als je snel kijkt (die zie ik dagelijks namelijk)....

Hannie de Beer zei

Het ziet er al erg leuk uit! En het vilten gewoon proberen! Je kunt altijd nog een andere lap maken, met bv chiffon?
En wat spectaculair het station! Het lichtobject is zeker van dezelfde kunstenaar als dat in Rotterdam?

Jo Huijsman zei

Ben ik er een keertje niet, nog nooit voorgekomen en dan wordt er zo iets leuks gemaakt. Ik ben stinkend jaloers, maar had ook een top dag en dat vergoed heel veel.

Webredactie zei

Wat leuk dat Jolanda van Luijk langskwam, goede herinneringen aan haar lessen. Jullie resultaten zijn ook zeer de moeite waard. En gelukkig hebben we inderdaad altijd de naaimachine nog om het vast te krijgen waar we het vast willen hebben ;-)

mia zei

Zonder zeep? hoe of waarmee? Ziet er wel heel spannend uit vooral die laatste foto van alle werkstukken.