maandag 13 juni 2016

Quiltfestival Groningen.

10, 11 en 12 Juni was er weer het Quiltfestival in Groningen, het thema voor de wedstrijd was VLUCHT. Mijn inspiratie was de vluchtelingen stroom die we Europa binnen hebben zien komen.
 
 
 
De naam van mijn inzending is VAN HEINDE EN VERRE, de afmetingen zijn 100 x 120 cm. Hiervoor is een foto opgeblazen en op 2 lagen katoen genaaid, de inkleuring is gedaan met Artbars van Derwent en acryl wax.
Het moeilijkste zijn de gezichten, daar ben ik maar mee begonnen en daar ben ik ook het meest tevreden mee. Als dit zo op de vloer lag te wachten op verder bewerking, kwam de triestheid binnen bij me. Om deze familie heen zijn links en rechts bewerkte foto's geplaatst van de stroom mensen.
Daarna kwam het landschap eromheen en de lucht. De lucht bestaat uit een met de kwast geverfde lap, het is een dreigende lucht geworden.
De quilt heeft geen prijs opgeleverd, dat is ook niet belangrijk, wel belangrijk is het proces en het plezier bij het werken eraan.
 

 


7 opmerkingen:

mia zei

Beste Aart, er kan er altijd maar een winnen en dat waren wij niet, toch vond ik jouw quilt bijzonder van ontwerp en uitvoering. Moeilijk om vluchtelingen een gezicht te geven maar dat is jou wel gelukt.

Hannie de Beer zei

Ook ik vind je quilt heel fraai van opzet en verwerking. Niet iedereen krijgt het voor elkaar het om dit thema goed te verwerken. Het is jou uitstekend gelukt. En de hoofdzaak is dat je er met plezier aan hebt gewerkt!
Erg leuk om je te ontmoeten in Kantens.

els zei

Ook ik vind dat je het thema op een prachtige manier hebt verwerkt en zoals Mia zegt de vluchtelingen een gezicht hebt gegeven. Erg mooie quilt waar je trots op kunt zijn.

Janny de Roo zei

Prachtig Aart en met name knap gedaan ! Een moeilijk thema, letterlijk en figuurlijk gezien.

marjolijn zei

Prachtige uitwerking Aart! En de gezichten zijn heel goed gelukt.

Gus en Juul zei

Ook hierbij mijn complimenten voor je quilt! Je mag zeker trots zijn met wat je bereikt hebt. Door bij dit thema te kiezen voor de vluchtelingenproblematiek ben je zeker niet de gemakkelijkste weg ingeslagen. Leuk om te zien hoe je te werk gegaan bent. Heel veel succes en plezier gewenst bij nieuwe uitdagingen!

Jo Huijsman zei

Wij hebben prachtige dagen gehad Aart, dank voor je gezelschap.