zondag 25 september 2016

Graffiti - thema De-Uitdaging.

Het thema voor september van de internetgroep De-Uitdaging is Graffiti, een interessant thema. Er is overal om ons heen allerlei graffiti te vinden, van 'tags' tot ware kunstwerken.
 Mijn inspiratie voor dit werk komt van een foto die Linda Robertus een tijd geleden postte, Linda woont in Australië is quiltdesigner en Fotografeert graag. Bij Linda vond ik een foto die ik helemaal te gek vond.
Zoals het hoort vraag ik altijd toestemming om een foto van een blog te halen, na toestemming van Linda heb ik deze bewerkt door de kleur te verwijderen, Dat maakte de foto nog interessanter, ik kon het nu met mijn eigen kleuren in gaan vullen. Aan de hand van de ingekleurde schets zijn lappen uit mijn voorraad tevoorschijn gekomen die verwerkt gingen worden. Gebruikt zijn: zelf geverfde -, eco print -, commerciële  en deconstucted screen print lappen.
Ik heb ondertussen een methode ontwikkeld om lijnen in mijn werk te naaien, het voordeel hiervan is dat ik naailijnen op de voor- en achterkant van mijn werk heb, die houvast bieden. Maar toen...! Toen moesten de ruimtes tussen de lappenstukjes nog opgevuld worden met zwart. Hiervoor zijn banen gesneden, in stukjes geknipt en op de bovenkant gespeld, via de achterkant van het werk kon ik nu de lijnen volgen en de strips vastnaaien. Aan de voorkant zijn de stukjes op maat geknipt.
Het ontwerp voor Graffiti is iets groter dan de afgesproken maat van 60 x 40 cm en omdat 1 deel los kwam te hangen, het ik ervoor gekozen om er een achterkant achter te maken die wel die maat heeft.

8 opmerkingen:

miekequilt zei

Geweldig Aart. Ben benieuwd naar je techniek voor de lijnen.

janneke zei

Gaaf geworden!!! Leuke techniek ook. Zou ook glas in lood kunnen zijn. Niet deze hoor, dit is overduidelijk grafitti.
Maar ik mis nog wel je handtekening, muurkladderaar!😀

Eke zei

Wat mooi heb je dat gemaakt Aart, en wat een werk heb je eraan gehad! Lijkt me evengoed nog een hele klus om die zwarte lijnen er vanaf de achterkant op te naaien. En heb je de ingevulde vakje daaronder laten vallen, zodat je alles in een keer vast kon naaien?

Gus en Juul zei

Prachtig werk! Ik snap alleen niet waarom je de zwarte lijnen perse vanaf de achterkant op wilde naaien.

Hannie de Beer zei

Geweldig Aart!Ik denk ook dat het een flinke klus was, om de lijnen vanaf de achterkant op te naaien, Maar evengoed een bijzonder resultaat!

Leny Huneman zei

Is dat even goed gelukt! Fantastisch.

Jo Huijsman zei

Het is echt heel mooi geworden Aart.

Linda Robertus zei

Het is prachtig geworden, Aart!