maandag 11 juni 2012

Een stukje verder.

Heerlijk om de afgelopen twee dagen achter de  naaimachine doorgebracht te hebben. Het is wel intensief werken,
P1040452.JPG
de cadans is naaien, strijken, snijden enzovoorts. Het is elke keer weer puzzelen waar iets gaat komen. Op de foto ligt links en onderaan banen die nog aan de grotere lap vastgezet moeten worden. Van de Moda stoffen heb ik stukken gesneden van 2 inch, 2,5 inch en 3 en 4 inch breed gesneden, soms ook langere strips. Dan krijg je vanzelf verschillen die met de donkere strips tot een geheel worden gemaakt. Ik pak gewoon wat ik voorhanden heb liggen, alleen in de kleuren maak ik een keuze. Als er weer een nieuw stuk aan de rest genaaid moet worden, wordt er nog weleens gedraaid op de vloer om te zien wat beter uitkomt. Ik denk dat de breedte van het werk nu wel bepaald is, nu alleen nog in de lengte gaan werken. zoals wel vaker gebeurd, de hoeveelheid strips nemen niet erg af, dus voorlopig kan ik nog doorgaan. Er ontstaan al ideeën hoe verder te gaan als de top in elkaar zit, maar daar ga ik op mijn vakantie adres maar eens flink over na denken. Het gebeurd bij mij dat wanneer ik in rust kom, dat dan de ideeën naar boven komen,
P1040451.JPG
schetsboek maar meenemen denk ik. Aan het eind van de zaterdag had ik, wat hiernaast op de foto te zien is, klaar. Je ziet nu dat dit gedeelte 180 graden gedraaid is en zit bovenaan de top tot nu toe. Heerlijk is het werken hieraan, ergens moet je wel in de gaten houden waar je mee bezig bent, maar ondertussen kan je ook heel veel loslaten. Ik heb er nu voor gekozen om de fellere banen alleen maar  horizontaal en verticaal te laten lopen en er geen schuine banen tussen te zetten. De komende week kom ik hier misschien nog aan toe, maar eerst moet het huis schoon zijn voor we weggaan, dat komt zo lekker thuis.

4 opmerkingen:

Ineke zei

Dat werkt lekker ontspannend. Resten worden altijd meer en niet minder.??

Hannie de Beer zei

Lijkt me erg gezellig om zo te werken. Een kleurig geheel wordt dit! Zo met de rechte banen geeft het weer een heel ander effect,en ja, resten blijven maar komen!

Eldi zei

ontzettend mooi wordt ie zeg! Heerlijk inspannend ontspannend. Veel succes met het maken!

Anoniem zei

Leuk, zo'n streepjes-restjesproject. Heb ik ook eentje gemaakt, maar dan weer anders. Succes!