zaterdag 2 juni 2012

Wie zoekt zal vinden……

al is het iets heel anders dan waar je naar zocht. Dit overkwam mij afgelopen donderdag.
P1040424.JPG
Zo zocht ik een lap waarop ik nog wat tyvek op kwijt zou kunnen, maar kwam deze zelf geverfde lap tegen. Na het strijken van de lap vond ik de tekening in de stof helemaal te gek, maar niet geschikt om er een stuk uit te knippen en te gebruiken voor de tyvek. De lap heb ik eerst gesandwiched om ondertussen eens goed na te denken wat ik ermee zou doen. Eerst  heb ik garens opzij gelegd die matchten met de kleuren in de stof, zwart garen werd ingeregen en zwart garen op de spoel gedaan en toen ben ik begonnen.
P1040434.JPG
Eerst ben ik met het zwarte garen de kleurverschillen gaan accentueren, wat bij mij een wow effect veroorzaakte. Af en toe moest ik goed kijken waar ik heen moest gaan en er zijn nog steeds plekken waar ik nog moet zijn. De lichte vlekken in de la heb ik met grijs garen bewerkt wat van licht- naar donkergrijs veranderd. Hoe ik hiermee verder ga is nu nog onbekend, zelfs of ik er nog wat kleur in ga aanbrengen. De vraag rijst wel bij me op hoe kleurrijk dit is.
P1040435.JPG
Voor een nog beter zicht heb ik er een foto van dichtbij toegevoegd.

7 opmerkingen:

Shirley zei

Mooi! Soms heb je van die lappen die op zich al hele verhalen vertellen, dit is er eentje.

Hannie de Beer zei

Een goed idee! In de Quilt en Zo staat een artikel, waar dat over gaat, van Hilde van Schaardenburg. Prachtige effecten worden verkregen door de print in de lap te volgen en accentueren. Mooi gedaan!

Janien zei

Heel erg mooi! Ben benieuwd naar een vervolg.

Ineke zei

Deze is juist mooi zonder kleur.

Elly Wijnen zei

Dat heb je heel mooi laten ontstaan!

Webredactie zei

Foto's blijven een mindere versie van het origineel en zeker in dit geval. Ik zag gisteren de lap en het is echt heel bijzonder mooi, zwart op zwart.

Quiltgroep Tinte zei

Prachtig Aart, ik ga het ook eens proberen.