zondag 19 augustus 2012

Overleven.

De temperatuur is flink opgelopen, velen hebben er lang op zitten wachten, maar mijn temperatuur is het
P1040718.JPG
niet, ik funktioneer niet zo goed bij warm weer. Klagen doe ik niet, ik hou me gewoon rustig, als er iets moet gebeuren doe ik het vroeg in de morgen en daarna is het rust. Ineens is het eetpatroon veranderd, veel salades, steeds weer anders. Aan koken moet ik nu niet denken. Maar toch ben ik me al aan het voorbereiden voor een verfworkshop die in het verschiet ligt. Ik ga een kleurencirkel verven, de keuze ligt bij heldere kleuren of warme kleuren. Voor heldere kleuren heb je de kleuren Citrien, Robijn en Turqoise nodig en voor de warme kleuren Barnsteen, Rode Jaspis en Azuriet. Op de foto zie je 2 zakjes met verfstof, links voor de heldere kleuren en rechts voor de warme kleuren. Erboven ligt een pakket met katoen klaar om geverfd te worden, alleen ik heb me verreken. Ik wilde van de 2 soorten kleuren elk 54 kleuren verven, maar van deze witte stof heb ik 39 lapjes van 50 x 55 cm kunnen snijden, daarom verf ik van de heldere kleuren nu een kleurencirkel met 36 kleuren. Voor de warme kleuren heb ik nog een grote lap liggen waar wel 54 fat-quarters uit gehaald kunnen worden, dus daar verf ik wel een grote cirkel. De heldere kleuren doe ik op de verfworkshop, de warme kleuren kan ik dan thuis doen! Elk lapje in de zak is genummerd om er na de hand een stalenboek van te kunnen maken met de verhoudingen van de 3 kleuren erbij. Altijd handig een naslagwerk! Voor diegene die van dit warme weer genieten, geniet met volle teugen!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Aart succes met je verfavontuur !!!

Groetjes Mien B.(vlisco)

janneke zei

Leuk Aart, stof verven. Waar ga je het doen?

Marrie-jette zei

Hoi Aart als je genoeg stof hebt verf dan ook eens een kleurencirkel met menging van de kleuren.Het is een prachtige cirkel van kleuren en mijn favoriet.
Ik gebruik 50%citrien en 50%barnsteen.
75%turq.en 25% azuriet.
25% rode jaspis 25% Robijn en 50% rose tourmanlijn.
Veel plezier tijdens het verven en je laat je lapjes vast wel aan ons zien.

Hannie de Beer zei

Het lijkt of er veel zo over denken,want ook ik ben geen liefhebber van dit weer, om het maar even zacht uit te drukken! Dus binnen heb ik zakken gevuld, met grote lappen dit keer dus..
Ik wens je veel plezier met het verven, en een compliment voor je professionele aanpak!
Succes!

Liesbeth Wessels zei

Ja wij wilden ook nog gaan verven. maar nu even niet. Jouw plannen zien er goed uit. OOk hier zijn we dol op allerlei salades. simpel en lichtverteerbaar. groeten van liesbeth

Quiltgroep Tinte zei

Het is ook mijn weer niet. Veel te vochtig warm. Maar verven is altijd leuk, alleen de voorbereiding al.

Anoniem zei

Goed idee zo'n stalenboek.Zeer bruikbaar lijkt me. Ik merk dat ook nu ik een voetenboekje heb gemaakt, met alle steken die mijn naaimachine heeft. Beter zichtbaar en hanteerbaar dan als tekeningetje op de machine.
Met dit weer zou ik trouwens met de koele kleuren beginnen, wie weet heeft dat een verkoelend effect op je :-)