maandag 13 augustus 2012

Pronken met andermans veren.

Zaterdag was het een jaar geleden dat mijn vader overleed, goede vrienden van mijn ouders waren ook aanwezig
P1040705.JPG
om mijn vader te herdenken en tot steun te zijn voor mijn moeder. Deze vrienden hebben voor een week een camping in de buurt geboekt en met hun drie├źn hebben ze al een paar dagen de wegen in de omgeving onveilig gemaakt. Ik had een quilt meegenomen om aan Mieke te laten zien en Mieke is de quilt, waar ze nu onder slapen, op wezen halen om aan mij te laten zien. Ik heb toestemming gevraagd en gekregen om deze quilt met mijn lezers te delen. De quilt is gemaakt van diverse stoffen, sommige zowel de voorkant als de achterkant van de stof, er zitten ook overhemd stoffen in, links onder is een geel-blauw gestreepte overhemd stof te zien.
P1040706.JPG
De quilt is opgebouwd uit vierkanten en driehoeken en het quiltwerk in de blokken is gedaan in cirkelvormen. Hieronder plaats ik nog een foto waarop de rand met het quiltwerk te zien is, het quiltwerk is mooi gedaan en zowel het patchen als het quilten zijn met de hand gedaan. Ik wist dat ik Mieke tegen zou komen op deze dag, dus van mij heeft ze een stapeltje traditionele lapjes gekregen, waar ze erg blij mee was en goed uit de voeten mee zou kunnen. Het is fijn om zulke goede vrienden van mijn ouders
P1040708.JPG
tegen te komen en met elkaar stil te staan bij het leven van mijn vader. Natuurlijk zijn er tranen gevallen, maar er is ook veel gelachen.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Inderdaad geweldig om een weekend door te brengen,met zulke goede vrienden van je vader.Een weekend met een lach en een traan! Hoe mooi kan een quilt zijn van allerlei stoffen. Ook het eenvoudig patroon doet het erg goed.Ook weer een quilt met herinneringen!

not so zen -quilts in Paris zei

Ik weet heel goed wat je bedoelt.Voor ons komt de mijpaal van het eerste jaar ook in zicht en begin september kom ik even naar de kids van Hanne in Arnhem.
Laten we ergens koffie gaan drinken.Ik geef weinig commentaar maar volg je trouw, Will in Parijs

Shirley zei

Wel fijn, zo'n dag om je vader te herdenken, alweer een jaar geleden!, gaat hard Prachtige quilt laat je zien, mooie kleuren.

Webredactie zei

Alweer een jaar... Mooi dat er bij stil gestaan wordt. En ook ik vind de quilt mooi!

sylvia zei

alweer een jaar.....weemoedig word je daarvan! Toch goed om na een jaar weer bij elkaar te zijn en te praten, lachen,huilen.
Wij zien elkaar in de familie niet zo veel, dus ook voor ons zal het goed zijn samen te komen!
Mooie quilt!!! Met allerhande stofjes zo'n harmonieus resultaat, knap hoor.
liefs Syl

Anoniem zei

hoi aart, wat leuk om mijn moeders quilt op jouw site te zien, ze had me het al verteld. Ze hebben genoten van de gezellige week met jouw moeder en inmiddels liggen de gekregen courgettes bij ons in de tuin te pronken! gr Inge