donderdag 14 maart 2013

Geplooid.

Ik kan het ook even niet laten, de plooien roepen erom om groter verwerkt te worden. Er  wordt over een maand ook wel een werkje verwacht, waarin de technieken en/of één techniek in terug komt. Er is zelfs een thema aan gegeven in mijn geval MACHINES. Dat is wel een opgave waar ik al een paar dagen over aan het brainstormen ben, ik heb al wel een idee, maar dan neem ik het thema heel breed.

Deze lap is het afgelopen weekend ontstaan, door een lap van ongeveer 1,5 meter bij ongeveer 0,5 meter met lijnen te voorzien die 1,5 cm uit elkaar liggen. Daarna was het spelden en naaien en gisteren heb ik de lap gestreken, zodat de plooien nu een mooi reliëf geven. Om het resultaat niet zo hard te laten worden heb ik textiel medium gekocht om door de acrylverf te mengen.
Wij hebben onze bank laten stofferen en gisteren werd deze gebracht, het geeft een ander aanzicht, de vorige bekleding was van een wollen stof en nu is het leder, daar waar nodig is de zitting ook opgevuld. Toen de bank werd opgehaald zag de stoffeerder mijn quilt aan de muur hangen en zonder het te hoeven vragen vroeg hij of ik interesse had in stalenboeken. Natuurlijk was die interesse er en met de bank is gisteren ook een bananendoos met stalen meegekomen. Daar kan je donder op zeggen dat het gebruikt gaat worden.

13 opmerkingen:

Dea zei

Ben benieuwd hoe je 'machine' gaat verwerken met dit reliëfwerk.
En wat heerlijk, zo'n voorraad stalen!

Ineke zei

Je bent gewoon een bofkont. Heerlijk toch?

joke zei

Mooie lappen heb je gemaakt! Je kent het werk van Ella Koopman neem ik aan? Die maakt gigantische lappen op die manier.
Ella Koopman

Hannie de Beer zei

Zoals Joke al zei maakt Ella Koopman ook dit soort werk. Ik volgde er eens een workshop van enkele dagen Geweldig! Ook heb ik toen een witte al geplooide lap gekocht, maar nog niets meegedaan. Wordt tijd nu ik jullie mooie resultaten zie!
Kijk eens op de website: http://www.ellakoopman.nl

marjolijn zei

Leuk, ben benieuwd hoe deze plooien geverfd gaan worden. En ja, natuurlijk kun je alles gebruiken (en anders altijd nog een ander een plezier mee doen).

Liesbeth Wessels zei

Wat ben je toch een bofkont met die gratis stalenboeken. Heb mijn eerste bescheiden lapje ook geplooid. groeten van liesbeth

Anoniem zei

jee wat een grote lap, het is goed dat je de afmeting erbij zet. Ha, een bananendoos vol stalenboeken, dat is zeker smullen.

janneke zei

Spannend wat je gaat maken. Ik ben ook al met het opdrachtje bezig!

Unknown zei

aart dit is een proef of wij er in kunnen komen ad en mieke

Unknown zei

aart dit is een proef of wij er in kunnen komen ad en mieke

Unknown zei

't is gelukt. Bedankt voor de tip. Mieke

Marrie-jette zei

Heel veel stof is zo fijn !Maar Aart pas op straks moet je het huis van de buren kopen om alles in op te slaan!(Het zou natuurlijk wel leuk zijn als je zoveel ruimte hebt...)

Webredactie zei

Jammer he dat wij overal iets mee kunnen :-).