dinsdag 27 augustus 2013

Als het niet rechtsom kan, dan maar linksom!

Soms loop je tegen een probleem op wat moeilijk op te lossen is. Ik wil hoogtelijnen in de quilt over Portugal gaan quilten, dus op zoek geweest op Google, vond wel veel, maar de plaatjes waren te klein om uit te printen. Dan naar de reiswinkel voor een topografische kaart, wel kaarten van Frankrijk, maar geen Portugal.
Toen mijn probleem eens voorgelegd aan Henk en samen Google Maps eens opgestart en zoeken of er ook hoogtelijnen te zien zijn. Met een filter over de kaart lukte dat wel, maar de lijnen zijn heel vaag te zien. Een kaart uitgeprint en de lijnen met een zwarte stift zichtbaar gemaakt. Nu de volgende stap - vergroten - bij de copyshop kunnen ze vergroten, probleem voorgelegd, ik moest 400% vergroten, de dame stelde het apparaat in en daar kwamen de kopieën op A3 papier. Dat werd veel te groot, na even denken kwam ik erachter 400 % vergroten en van A4 naar A3 printen geeft een vergroting van 800%.
Dan maar kijken of ik op mijn eigen printer kon vergroten, Ja dat kon, nu heb ik een aantal kopieën die ik naast en over elkaar moet gaan leggen om te krijgen wat ik in gedachte had.
De les is: net zo lang doorgaan tot het gaat lukken!!
Als  alles aan elkaar en over elkaar geplakt is kan het kalkpapier erover heen en de hoogtelijnen worden overgetrokken.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ziet er echt professioneel uit Aart! Komt mooi uit op de blauwe ondergrond.

els zei

Vaak is het een hele poos zoeken voordat je een probleem hebt opgelost. Jij bent in elk geval erg oplossend bezig. Het gaat erg mooi worden!
Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes.

Ineke zei

Ik weet niet wat voor printer je hebt, maar als je een posterafdruk kunt maken kun je ze gewoon tegen elkaar aanleggen. Succes Helga.

Liesbeth Wessels zei

Nienke vergroot het via een programma dan krijg je het in meerdere A4-tjse. even bij Nienke navragen. groeten van liesbeth

Leny Huneman zei

Je bent heel perfectionistisch bezig Aart. Zou iemand het verschil in hoogte kaarten hebben gezien. Maar voor jezelf wil je dat correct doen denk ik. Knap!

janneke zei

De aanhouder wint! Vergroten kun je ook via PosteRaze (gratis programma). Je kunt dan zelf de afmeting in cm-ers aan geven.
Printen op A-4tjes.

christina zei

in post razor kun je alles vergroten op het gewenste formaat