donderdag 15 augustus 2013

Ondergrond thema Reizen.

Het heeft een paar dagen geduurd voor ik zo ver was als ik nu laat zien. De ondergrond is klaar voor verdere behandeling.
Alle groene en rode lappen waren verzameld en gestreken en lagen bij de hand. Daarna geselecteerd op welke lappen bruikbaar waren. Je kunt ze op maat snijden, knippen, maar ik koos voor scheuren, een knipje in de zijkant van de stoffen zorgde voor het beginnetje op ze te scheuren. Ik houd van het rafelige, de randen zijn dan niet zo strak! De onderlap is gestreken met vliesofix en de verschillende groene gescheurde banen zo neergelegd zodat er een afwisselend geheel ontstond.
Nadat alles was gechecked en vastgespeld, kon de lap verhuizen naar de strijkplank en vast gestreken worden op de ondergrond. Voor het door werken met de BSR-voet de garens uitgezocht, ik had 8 kleuren groen, die ik afwisselend gebruikte. Na het door werken zie je een egaler oppervlak, goed te zien op de bovenste foto, waar ik de rode banen nog niet had bewerkt.
Op de foto hierboven zijn de rode banen ook door gewerkt met 6 kleuren rood, waar ik voor de afwisseling een oranje en paarsig rood bij had gezet. Deze kleuren komen ook in de banen voor en het geeft een leuk effect.
Nog even een paar foto's van dichter op de ondergrond. Nu eens kijken wanneer ik verder ga met ontkleuringspasta, die ik nog moet aanmaken.

Op deze foto zijn de kleurschakeringen goed te zien, dat zorgt voor een levendige ondergrond.

4 opmerkingen:

miekequilt zei

Dit is al mooi. Ben heel benieuwd naar het vervolg.

Hannie de Beer zei

Al een heel fraai begin. Het vervolg gaat zeker lukken!

marjolijn zei

Wat een heerlijke lappen zo bij elkaar. Ben heel benieuwd hoe je verder gaat. Dit is al veelbelovend.

els zei

Dit ziet er al heel mooi en fleurig uit. Ik kijk uit naar je voortgang.