zondag 17 november 2013

Aankopen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren er weer de Patchwork en Quiltdagen in de Rijnhal in Arnhem. Sinds een paar jaar is deze beurs er, met stands voor allerlei handwerk groepen. Voor mij is het 3 haltes met de stadsbus, dus een must om erheen te gaan!
Dit jaar kocht ik er de Neocolor krijtjes van Caran d'Ache, in de wateroplosbare-, waterbestendige- en waterbestendige metalic uitvoering. Daar ga ik eerst staalkaarten voor maken, hoe het er in droge vorm en met water uitziet, voor zowel papier als katoenen stof.
Op vezel gebied kocht ik deze materialen, een zakje met 100% baby kamelen vacht om te vilten, er ligt een plukje naast, de kleur is zacht ecru, volwassen kamelen vacht is veel bruiner, maar deze kan ik nog bewerken met verf of inkt. De streng ernaast is garen van de vezel van brandnetel, de verkoper liet ook een stukje gebreid lapje zien, na het wassen van het garen. Dat is nu jammer, ik kom zelf wel op idee├źn wat ik ermee wil doen!
Verder 2 pakjes topstitch naalden van Titanium, wateroplosbaar vlies en het interessante boek van Val Holmes Collage, Stitch, Print.
Afgelopen vrijdag was ook de groep Op weg naar Art weer bij elkaar, de Portugal quilt is nu bijna klaar en kan afgewerkt worden. Ieder had de aquarel geverfde lappen, ook wel vuile lappen, meegenomen, natuurlijk gaan we daar mee werken, middels een opdracht voor de volgende keer.

9 opmerkingen:

Unknown zei

Dat brandnetelgaren zag ik ook en vond dat erg spannend. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen.
We zien de producten wel op je blog verschijnen en wie weet wel op het blog van het Quiltersgilde ;)

miekequilt zei

Wat een leuke beurs is het toch.
Ik heb ook goed geshopt. Jammer dat de beurs gaat verhuizen.

marjolijn zei

Wat een heerlijke aankopen weer. En natuurlijk kun je weer goed creatief verder. zowel met je prachtige Portugal quilt als met de nieuwe opdracht. Leuk toch!

Hannie de Beer zei

Leuke aankopen! Vooral het brandnetel garen lijkt me bijzonder.
Succes met de voortgang van de Portugalquilt, en de nieuwe opdracht!

janneke zei

Ik vond het ook een erg leuke beurs! Gezellig druk.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Ik zag je even maar je was weer weg voor ik je kon spreken. Dat brandnetel garen heb ik ook gezien. Ooit zelf leren "Spinnen"bij een Her bouwde prehistorische nederzetting museum in Scotland. Zo van de brandnetels die er groeide. Blijft nog steeds goed. Dus als je nog een veldje brandnetels weet kun je het zelf maken. van de stelen.

Art2wear zei

Het was leuk om je even de hand te schudden, meer tijd was er niet jammer genoeg.
Die metallic krijtjes ken ik niet , ga ik wel opzoeken!

Jo Huijsman zei

Heerlijk al die gekochte mooie dingen op je blog plaatsen. Dat is zowel genieten voor jou maar ook voor je volgers.

Janny de Roo zei

Jij kunt weer even verder met de experimenten. Neocolor ll ken ik, mooi materiaal om mee te werken, geeft alleen af, in droge vorm.
Kijk met belangstelling uit naar je werk hiermee.