zondag 3 november 2013

Dat was hard werken.

De hele afgelopen week ben ik bezig geweest met het kerkraam van Batalha- Portugal. Het is heerlijk om aan deze quilt te werken, er is tot nu toe veel tijd in gaan zitten, maar het resultaat is er ook naar. De print die ik in het voorgaande bericht liet zien van het kerkraam is al snel opgerold en er is een nieuwe gemaakt die nog groter was, 25 A4 vellen had ik daar voor nodig. Daarna begon het tekenen op architecten papier. Het voordeel/nadeel van het sterk vergrootte kerkraam is dat er meer gedetailleerd er getekend moest worden. Het kostte ook meer tijd dan voorgaande pogingen.
Hier een detail! Het is zeer intensief om dit patroon op de quilt te krijgen, over het roosvenster heb ik een hele dag gedaan. Ondertussen staat het hele raam erop, maar daar nog geen foto van, misschien gaat de quilt toch nog naar een tentoonstelling. Soms had ik 's avonds nog een klein uurtje over en zat ik weer achter de naaimachine, maar dat ging niet goed, getuige de foto hieronder. Alhoewel ik niets veranderd had aan mijn machine was de steek met de BSR-voet niet goed gegaan en kon ik de volgende dag het hele stuk uithalen. Les: maak eerst een aantal steken op een proeflap voor je begint!
Gistermorgen een paar uur bezig geweest om het papier van de achterkant van de quilt te halen, de troep van de vloer te vegen. Nu moeten de stukjes garen die de verbindingen tussen de motieven vormen nog weggeknipt worden aan de voorkant. Het volgende dat gedaan gaat worden is met een quiltsteek, met de hand, rond de letters gaan, om ze een extra accent te geven, daar zijn die 2 klosjes garen nodig, die ik laatst kocht ( zie de laatste berichten).
Het is heerlijk om zo nog met de vakantie van Juni bezig te zijn.

9 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Wat ben je goed bezig Aart. Het wordt werkelijk heel erg mooi.

Hannie de Beer zei

Ik wordt steeds nieuwsgieriger naar het uiteindelijke resultaat! Hopelijk kunnen we het werk nog eens in het echt zien?

marjolijn zei

Wordt mooi, Aart. Neem je hem de 15e mee? Ik wil hem graag weer in het echt zien.

Joke Hardenbol zei

Ziet er prachtig uit. Ben benieuwd naar de hele quilt.

janneke zei

Z├│, dat begint echt vorm te krijgen!
Leuk, leuk!!!!

Ineke zei

Gaat het werk niet erg trekken door de vele stiksels? Mooi hoor.

Webredactie zei

Dat wordt heel mooi!

christina zei

Dat is stevig balen he, al dat uithalen. Lijkt heel mooi dat je het raam met goudgaren hebt genaaid.

miekequilt zei

Je maakt me nieuwsgierig naar het geheel. Krijgen we vast wel te zien.