zondag 12 januari 2014

Goed begin.

Dit jaar is goed begonnen, als het gaat om inspiratie! Gisteren had ik de cursus van OWNA, waar we in de middag gingen spelen met commerciële stof, zelf geverfde stof, chloor, printpasta met etspoeder, etspoeder opgelost in water, vaatwasmachine blokjes en ander materialen waarmee je kleur uit je stof kunt halen.
Hierboven zie je een stukje commerciëls stof dat met een kwast en verdikte chloor is bewerkt. De chloor komt zo uit de fles en het lapje ging na de bewerking gelijk in een emmer met ruim water, om de chloor te verdunnen. De kleur komt gelijk naar boven terwijl je bezig bent. Zwarte stof heeft altijd een andere onderkleur, omdat voor zwarte stof veelal, misschien wel altijd, mislukte geprinte stof wordt gebruikt. Zonde om weg te doen, dan is het zwarte verfbad de oplossing om de stof alsnog te kunnen verkopen.
Dit is de achterkant van het lapje, het is wat dikke stof, gekocht bij Trickle down fabrics, het chloor heeft niet de kans gehad om helemaal door de stof te dringen. Waarschijnlijk komt dat omdat de stof nog niet gewassen was, de aprét zat er nog in en dat vertraagd het binnendringen van vloeistoffen.
Nog een stukje stof, van Kaffe Fasset, die aan de bovenkant is gestempeld met bubbeltjes folie en chloor, aan de onderkant is er met de kwast en chloor een streep getrokken.
Dit stukje stof is eerst nat gemaakt en daarna is er met de kwast en chloor overheen gewerkt, door de vochtige stof verdeeld de chloor zich makkelijker door de stof, wat gelijk een groot effect heeft. Aan de rechterkant is het wat gewolkter, doordat de meeste chloor aan de linkerkant in de stof is terecht gekomen.

Hier een zelf geverfd stukje stof, gestempeld met een bladvorm en chloor. De foto's zijn niet goed van kleur, doordat het gisteren nogal grijs weer was en ik de foto's nam onder kunstlicht, maar het gaat om de effecten die je kunt bereiken. Een interessante dag met vele nieuwe ideeën! Eerst maar eens een lijstje maken welke technieken ik nog meer wil gaan doen, voor ik aan de slag ga.

8 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Wat gaaf, ik wist niet dat je verf uit stof kon verwijderen met vaatmachineblokjes!!! Als ik de machine de volgende keer aanzet, zal ik toch echt anders naar de blokjes kijken.En ook bubbeltjes plastic heeft een heel andere aanblik. Ik gebruikte het nu soms ala antistressmiddel.

miekequilt zei

Wat geweldig allemaal. Dijn dat je ons laat meegenieten.

miekequilt zei

Ik bedoel natuurlijk :Fijn

Hannie de Beer zei

Leuke proefjes! Dank je voor het meedelen.

els zei

Zijn leuke proefjes geworden Aart. Moet ik ook eens uitproberen.

mia zei

Weer wat gemist, maar leuk dat je het ons laat zien

Jo Huijsman zei

je gaat weer fijn Aart.

sylvia zei

kijk, dat klinkt tevreden......lukt je vast wel op dat vol te houden!!!
liefs, Syl