zondag 23 februari 2014

Chloor lappen.

Na een raar verlopen week eindelijk gisteren weer achter de naaimachine gezeten, vorig weekend begon Henk problemen te krijgen met een kaakontsteking, die heeft het hele weekend op bed gelegen, dinsdag naar de tandarts en daar raakte hij een kies kwijt. Gelukkig ging het daarna weer beter, maar nu is hij weer gevloerd, waarschijnlijk een ontsteking. Normaal als ik achter de naaimachine zit, ligt er niemand in bed, nu wel! Omdat mijn werkruimte in de slaapkamer is, was dit even wennen.
Een paar dagen geleden, toen ik de chloorlappen had bespoten met de plantenspuit, ben ik ook nog aan het stempelen geweest met een metalen ring, gevonden op straat. De metalen ring zie je rechtsboven op de lap liggen, ik had het vastgeplakt met dubbelzijdig tape, maar dat hield de ring niet vast. Daarna moest er secondenlijm bijkomen, wat wel werkte. Nadat de lap gewassen, gedroogd en gestreken was ben in gaan stempelen met een zilverkleurige verf.
Daar wilde ik gisteren mee verder om machinaal te bewerken, de met chloor gebleekte ringen zijn met een oranje garen genaaid met een stopvoetje, de zilverkleurige ringen met een zacht grijze garen. Dit is nu een basis voor verdere bewerking.
Eén van de chloorlappen is ook bewerkt, door de lijnen te volgen, ook dit wordt nog verder bewerkt. Het is de bedoeling om deze en de vorige bewerkte lappen om een canvas te spannen, daarom maar met een kader zoeken naar het interessantste gedeelte van het werk.
Gisteren kreeg ik nog een leuk kadootje van H. mijn benedenbuurman, hij was blij dat ik zijn honeurs had waargenomen op Valentijnsdag. Hij moest voor zaken naar Qatar en Valentijnsdag viel daar precies in. Daar hij sinds een jaar hevig verliefd is, was er een probleem. Ik kreeg een mail van hem met de vraag of ik een ontbijtje wilde bezorgen, hij zou boodschappen doen. Natuurlijk was dat veel te veel, zoveel afbakbroodjes, beleg, jam en eieren eet je niet. Vorige week vrijdag stond ik dus bij haar voor de deur met 2 warme broodjes, 1 gekookt ei, een bord met 3 hartjes uitgestoken uit een plak kaas en de rest van het ontbijtspul. Na stevig kloppen op de deur werd er binnen geroepen of ik wist hoe laat het was, dat wist ik natuurlijk, het was de bedoeling dat ik haar wekte. Ze was wel erg blij met het ontbijt, gebracht door de postiljon d'amour. H. bracht dit cadeautje voor me mee uit Qatar.
Hij had nog zijn best gedaan om het vrouwtje om te ruilen voor nog een mannetje, maar ja dat lukte natuurlijk niet in een streng islamitisch land, het is Amsterdam niet!!

13 opmerkingen:

Yvonne zei

Het wordt wel een bijzonder werkstuk. Mooi om te zien....

Hannie de Beer zei

Mooi geworden met het stikwerk! En wel geinig die popkes. Hij had ook 2 stelletjes kunnen kopen?

FLUITJESPIET zei

de doorgestikte gloorlappen zijn nu erg sterk.
wat ga jij er verder mee doen?

Beth zei

I love the stitching on the chlorine pieces

els zei

Je doorgestikte chloorlappen zijn erg mooi geworden. Je maakt me nu nieuwsgierig naar hoe ze er opgespannen uit gaan zien.

Quiltgroep Tinte zei

Het ziet er heel bijzonder uit. Mooie kleurstelling.
Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Ineke zei

De rondjes zijn net waterdruppels en de andere lijkt op bloemen. Leuk!

mia zei

Beterschap met Henk, toch wel gezellig ziek zijn zo met zijn 2. Je chloorlappen zien er mooi uit en spannend bewerkt.

miekequilt zei

Dat dacht ik ook Hannie.
Goed geslaagd weer Aart!!
En beterschap voor de patiënt.

Jo Huijsman zei

Wat weer een mooie lappen en ik ben benieuwd naar het eind resultaat. Overigen is je Henk wel heel erg zielig. Kiespijn en daarna nog een ontsteking.
Leuk om Valentijn boodschapper te zijn.

Leny Huneman zei

Wat is het heerlijk inspirerend om jouw blog te bezoeken. Beterschap voor de zieke.

christina zei

mooie chloorlappen. Hoop voor jullie dat Henk inmiddels is opgeknapt

marjolijn zei

Wat zijn deze chloroplasten toch mooi. En die ring geeft een prachtige afdruk. Wat lopen we soms toch moeilijk te doen als de ideeën op straat liggen!