dinsdag 27 januari 2015

Brouwsels.

Bietje noemde het zo mooi in haar reactie gisteren en zo voelt het ook wel als je stof aan het verven bent, je probeert je vaak een voorstelling te maken hoe iets er uit komt te zien, maar zeker weten doe je het pas als de lappen droog en gestreken zijn. In ieder geval is het elke keer weer een verrassing. Ik zal de foto's plaatsen in deze volgorde: de lap uit de bloempot ( de gesmolten sneeuw is door deze lap getrokken en heeft de verfstof meegenomen), de lap uit het emmertje ( waar het lekwater zich in verzameld met de verfstof), de lap die in het emmertje met lekwater is gedaan, nadat de eerste lap hier uit is gekomen.
Dit waren de lappen die geverfd zijn met Rode Jaspis en Onyx.
Dit waren de lappen die geverfd zijn met Onyx en Citrien. Onyx is een mengkleur, die zich tijdens het verven scheiden, er zit in ieder geval bruin en blauw in.
De enige uitzondering zijn deze lappen die met z'n tweeën in de bloempot hebben gezeten. Ze zijn geverfd met Citrien en Turquoise.
Hier had ik gehoopt nog wat geel in terug te kunnen vinden, maar met turquoise gemengd heeft het een voorjaarskleur groen opgeleverd.
De lappen zijn in de voorraad gegaan, worden wel weer een keer gebruikt!8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ze zijn zeker zeer bruikbaar!

Birgitte aka Bietje zei

Wat een superleuke lappen zijn er tevoorschijn gekomen. De eerste vind ik schitterend, de kleuren zijn mooi en passen geweldig bij elkaar.
Goed gebrouwen, Aart.

Eke zei

Prachtige lappen Aart, en wat een onverwachte kleuren en motieven leveren die brouwsels op hè, heerlijk...

Webredactie zei

Lekker weer zo'n voorraadje!

Joke Hardenbol zei

Mooi lappen weer. Je kunt voorlopig vooruit ;-)

sylvia zei

mooi!! Zitten wel een paar favorietjes van me bij!!
liefs, Syl

Jo Huijsman zei

Mooie brouwsels Aart, ik ben een beetje jaloers en ga hopelijk dit weekend voor de herkansing.

miekequilt zei

Schitterende lappen, vooral die onderste vier!!