maandag 3 september 2012

De eerste verflappen.

Het was mijn bedoeling om de geverfde lappen eerst eens een week te laten liggen voor ik ze uit ging spoelen
P1040738.JPG
, maar dan komt er een reactie op het bericht van gisteren, van Janneke, dat zij al aan het spoelen was, daarna nog een telefoontje van Margriet, die laaiend enthousiast was over haar resultaten. Ja, dan gaat het bloed koken!! Eerst heb ik de lichtste lappen uit de bak gehaald, gespoeld met koud water, een half uur in warm water met Syntrapol laten staan, weer uitgespoeld met koud water en toen in de wind laten wapperen op het balkon. Hierboven de gele lappen met enkele oranje-achtigen. Daarna
P1040739.JPG
heb ik wat groene lappen uit de bak gehaald en die zijn nu ook al droog, hiernaast liggen ze van kleur oplopend op de vloer. De kleuren op de foto zijn wat fletser, in het echt zijn ze mooi gekleurd. Vooral de lappen die het eerst geverfd zijn hebben nog weleens lichte vlekken, de volgende keer langer kneden voor ik het zakje dichtknoop. Op zich vind ik het ook wel leuk als er wat kleur verschil in de lappen zit, dus ze zijn prima bruikbaar. Het vocht wat uit de zakjes kwam is op de lappen gegaan die ik laatst heb gezeefdrukt. De resultaten daarvan waren wat mager na het wassen, benieuwd wat dat gedaan heeft.

5 opmerkingen:

janneke zei

Dat ziet er mooi uit! Goed dat je zegt dat de foto's de kleur iets verteken want ik neem aan dat het mooie heldere kleuren zijn van de kleurencirkel.
Vind je het ook zo leuk om steeds weer zo'n mooi gekleurd lapje op de stapel te kunnen leggen?

Hannie de Beer zei

Ook weer een mooi resultaat!Het is altijd zo'n verrassing wat er uiteindelijk tevoorschijn komt.

Liesbeth Wessels zei

Nu op naar de volgende ronde op 28 september. groeten van liesbeth

els zei

Wat blijft lappen verven toch een verrassende bezigheid. Mooie resultaten.

mia zei

foto's geven bijna nooit de kleuren weer zoals ze echt zijn, maar deze zien er prima uit, om leuke ideeen mee te krijgen. Tenminste als je ze niet net zo als ik nog even laten liggen. De stapels zijn zo leuk om te zien.
gr.mia