dinsdag 11 september 2012

WWWWoooooWWWW!!!!!

Gistermorgen begon ik met het uitspoelen van de lapjes, die al het hele weekend op het balkon hadden gelegen.
P1040752.JPG
Bij het los maken van de zakjes begon het al, wat een kleuren!!! Toen ik ze op mijn wasrekje uithing in een straf windje viel het mij al op dat de kleuren zo intens waren, bij de donkere lappen kon ik zelfs het nummer niet ontdekken. Toen de volgende serie op het rekje opgehangen kon worden, was het ergste vocht uit de eerste serie, maar de lappen waren nog niet droog. Ik heb na afloop alles in de droger gemikt en deze was al snel klaar. Eigenlijk wilde ik vandaag de lappen gaan strijken, maar nadat ze uit de droger kwamen riepen ze om het hardst om gestreken te worden, het was een feest!! Ik ben zo tevreden over deze serie, maar ik had wel mijn bedenkingen over de vorige serie, die verschilt met deze als echte kleuren met verdunde kleuren. Om dat beter te laten zien heb ik die serie bij deze gelegd en er een foto
P1040754.JPG
van gemaakt, begrijpen jullie wat ik bedoel? Waar ligt dit nu aan? Het antwoord moet gezocht worden in de gebruikte stof. De eerste serie is geverfd met 100% katoen waar niets mis mee is, maar de 2e serie is geverfd met een biologische poplin, die speciaal voor ververs is behandeld. Nou dat verschil is goed te zien en het hangt af van het doel waarvoor je verft, welke stof je als basis gebruikt. Over enige tijd ga ik de eerste serie verven in deze biologische Poplin en de 2e serie in 100% katoen om 2 stalenkaarten te kunnen maken als back-up.
P1040755.JPG

Hiernaast is de lap te zien, waar ik mijn maatschepjes op heb gelegd tijdens het verven, je kunt zien dat ik de gele verf aan de rechterkant had staan, gevolgd door rood en daarna blauw. Tijdens het verven heb ik de maatschepjes ook weleens op een andere plaats neer gelegd om niet zulke scherpe grenzen te hebben. Gevolg: een lap met mogelijkheden!
Over het demonstreren op de ATT in Deventer schrijf ik aankomende week een bericht, woensdag ben ik op de tentoonstelling en dan combineer ik dat. Het was een mooie dag, waarbij ik veel aandacht kreeg, hoe zou dat toch komen?

10 opmerkingen:

joke zei

Wat een prachtige lappen. Als ik dit soort dingen zie denk ik wel eens: je zou bijna gaan quilten om een excuus te hebben om lappen te kunnen verven. Ik kan ze natuurlijk ook wel verven, maar vervolgens doe ik er niets mee, dat is ook zonde.

sylvia zei

wat een super mooie stapel!! En dat je veel aandacht had op de TT, wil je dat nou echt weten.......grijns.....

Hannie de Beer zei

Wat zijn ze prachtig Aart! Vooral de donkere stapel is super! Is dat de biologische poplin? Ik heb ook een aantal meters gekocht en voorgewassen omdat het nogal stug was. Ik had het van Stof tot Verven. Hopelijk is het dezelfde stof,en krijg ik ook zulke mooie resultaten!

Ineke zei

Ha,ha. Er zijn mannen die er van dromen om zoveel aandacht van vrouwen te krijgen. Mooie lappen.

Quiltgroep Tinte zei

Wat denk je zelf? Er nog steeds weinig mannen die demonstreren met machine quilting. Je bent enig in je soort.

christina zei

Wat een kleurenpracht. Sinds ik quilt is strijken nooit meer een straf

janneke zei

Aart wat heb je met je toetsenbord gedaan? Ook geverfd?? Je letters blijven hangen.
Maar super die lappen. Graag zie ik het verschil in stof eens in het echt.

Anoniem zei

Aart, wat een mooie kleuren!!!! zit bijna te kwijlen hier achter de pc, moet toch ook nodig weer eens doen

gr katrien

Suus zei

Het zijn prachtige lapen Aart wat een rijkdom.

MulticoloredPieces zei

Yes, wow is right! Love your fabrics and all the colors. OK, I'm going to get out my paints and some scrap fabrics!
best, nadia