zondag 7 april 2013

Heb je even je hielen gelicht......

.........is er heel wat veranderd. Nou ja, dat 'even' klopt niet helemaal, het is 16 jaar, maar voor het gevoel 'even'. Vandaag was ik uitgenodigd voor een boottocht over de Vecht bij Maarssen, die boottocht werd georganiseerd door www.quiltateliervlijtigliesje.nl. De groep waar ik bij was, waren alle medewerkers die zich in de voorgaande 10 jaar verdienstelijk hadden gemaakt bij de organisatie van de Quiltmarkt in Bennekom.

De Quiltmarkt werd om de 2 jaar georganiseerd, dat kwam neer op een jaar organiseren, vergaderen, dingen verzinnen, afgesloten met de Quiltmarkt en dan een jaar rust. Ik heb 1 jaar meegedaan met de organisatie, de andere 'markten' demonstreerde ik, vaak achter de naaimachine om het machinaal quilten te promoten. Het waren altijd gezellige dagen, vaak was een deel van de opbrengst voor een goed doel, ik kan me de schaapskudde van Ede nog herinneren, een manege waar gehandicapten op een bed met 2 paarden eronder werden rondgereden, de warmte en de bewegingen van de paarden zorgden voor een fijne ontspanning voor de gehandicapten en hun spieren. Ook de stichting Verdanda is eens een goed doel geweest die zeer succesvol geweest is. Maar nu na 5 'markten' is het doek gevallen, voor sommigen is het te vermoeiend geworden en daarom is het geld gebruikt om eens met elkaar iets leuks te doen.

Nu heb ik 10 jaar in Maarssen gewoond, dus was het voor mij een fijn weerzien met al die mooie huizen, herenhuizen en buitenplaatsen langs de Vecht. We voeren eerst richting Utrecht en ineens was er een woonwijk verrezen op een plek waar vroeger industrie was, ik had er als uitzendkracht bij een aantal bedrijven gewerkt, die nu allemaal verdwenen waren ( heb je even je hielen gelicht!). Later keerden we en voeren weer terug richting opstappunt en voeren door richting Breukelen. Daar staan die mooie 'buitens', Ineens vraag je je af waarom je hier vandaan bent gegaan, maar laat ik niet dromen, ik ben zeer tevreden met de huidige woonplaats.

Aan boord werden we eerst verwelkomd met koffie en gebak, gevolgd door een klein werkje ( welke ik niet laat zien, omdat het binnenkort vanzelf te voorschijn komt), daarna de lunch. Na deze heerlijke lunch was er nog een show and tell met quilts van de leerlingen van het atelier Vlijtig Liesje.

Het was niet alleen voor mij een reisje door de tijd, maar vriendin Margriet zag haar jeugd aan zich voorbij trekken, of eigenlijk trokken wij voorbij, toen we langs Nijenrode vaarden.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een prachtige afsluiting van 5 markten met deze bijzondere dag!

janneke zei

Wat jammer dat de markt stopt! Maar zo"n boottocht is wel super. Ik ken Hanneke en weet dat ze erg goed is in organiseren (en quilten)

mia zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad, altijd jammer dat er een afscheid van iets genomen moet worden maar op deze wijze is het goed, en het was dus memorielane voor jullie

sylvia zei

wat een leuke tocht, kwam het verhaal al bij Gonny ( of Conny) tegen!!
En nog zulk mooi weer erbij...
Ja, Nijenrode, prachtig terrein om eens te kuieren, leuk dat ze dat zo goed onderhouden!

marjolijn zei

Prachtig verhaal en jullie hebben ook genoten en misschien hier een daar een traantje weggepinkt. Voor mij daar ook heel veel herinneringen als geboren en getogen Utrechtse. Er is daar inderdaad erg veel veranderd.
gr. Marjolijn