donderdag 4 april 2013

Waar ben ik mee bezig?

Het is stil hier de laatste tijd, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd.

Voor de cursus ben ik bezig met de achtergrond voor een nieuw werk, de opdracht is textuur. Daarvoor heb ik banen gesneden van 1 inch breed, op de ondergrond heb ik lijnen getekend met potlood die 3/4 inch uit elkaar liggen. Van de banen snijd ik stukken die langs de lijnen gelegd worden en aan de andere kant de voorgaande stukjes een beetje overlappen. Het is leuk om zo bezig te zijn met al die verschillende kleuren rood, de één lichter de ander donkerder. 1/3 Deel is nu gedaan en het bevalt me wel.

Het volgende is een werk voor de AQGO, waar een werkje gemaakt moet worden met de techniek die we de laatste keer hebben behandeld. Daarvoor heb ik de lap die ik laatst geplooid heb, geverfd met acrylverf. De plooien liggen nu één kant op en nu de verf al aardig gedroogd is kan je de binnenkant van de plooien zien. Vandaag worden de plooien de andere kant uit gestreken en dat wordt ook weer geverfd.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de regiodag van 15 April a.s. in volle gang, vrijdag gaan we de stof snijden en de pakketjes samenstellen, dat wordt nog een drukke dag! De uitnodigingen daarvoor worden eerdags verzonden, dit jaar meer aanmeldingen via de site van het Quiltersgilde.


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi, Aart!

Christel Sins-Camp zei

Als die rooie alleen nog maar een achtergrond is, dan ben ik zeer benieuwd naar de voorgrond; hij is nu al mooi.
En welke kleur ga je nou de andere kant van de plooien verven?

janneke zei

Dat gaat goed zo!!!

Hannie de Beer zei

Allebei erg leuke technieken, op zich al een mooi werkje !

els zei

Ik vind die rooie lap nu al mooi. Wat ga je er verder nog mee doen? Ook naar het verloop van de groene lap ben ik erg benieuwd. Blijf te volgen op je blog.

Jo Huijsman zei

Lekker bezig Aart, ben weer heel erg benieuwd.

Webredactie zei

Ah ik vind jouw textuur stukken mooier dan mijn wit op wit probeersel wat meer weg heeft van crazy quilten in beschonken toestand, dus ik ga maar eens even helemaal overnieuw beginnen. Dank voor het inzicht! Succes met alle voorbereidingen!

Leny Huneman zei

prachtig die roodtinten. Ben benieuwd welke kleur je tegenover het groen gaat zetten