zaterdag 8 juni 2013

Bloem, bloem, bloem.

Gisteren was de laatste bijeenkomst van de Art Quilt groep Oost. Het onderwerp was voorbereid door Anja die ons 3 lapjes gaf, allemaal kregen we lapjes in de kleuren waar we graag mee werkten. Zelf hadden we 4 kleine pakketjes moeten maken, 2 met blauwe lapjes van 15 x 15 cm en 2 met groene lapjes van 15 x 15 cm. Bij die groene en blauwe lapjes kwamen nog 2 lapjes van 12 x 12 en 10 x10 cm en dat mochten diverse kleuren worden.
De 2 kleinere lapjes sneden we rond en naaiden dat op de ondergrond, daarna werd het geheel doorgesneden, waardoor je 4 delen overhield. Pas als dit klaar was mocht je 4 enveloppen pakken, die door ons allen al waren voorbereid en in enveloppen was gestopt, zodat je niet kon zien hoe die pakketjes eruit zagen. De meest fantastische kleuren en samenstellingen kwamen hieruit, zodat we nu konden gaan werken met materiaal waar we normaal niet mee zouden werken. We kunnen hier nu de komende tijd mee aan de slag, zodat er de eerste bijeenkomst van het volgende seizoen allemaal bloementuinen gepresenteerd kunnen worden. Voorlopig werk ik hier niet aan, ik ben op vakantie, maar inspiratie ga ik zeker op doen. Over 2 weken ben ik terug!

4 opmerkingen:

not so zen -quilts in Paris zei

Kijk, dat vind ik nou nog eens een goed idee Aart en onverschillig wat voor stof je gebruikt, altijd prijs. Je kent mijn voorkeur voor antieke quilts, maar dit ga ik in de groep gooien. En geniet van je vakantie.

Hannie de Beer zei

Wat een leuk idee. Ik herken hier het blumenpatchwork van Bernadette Mayer in? Ooit heb ik meerdaagse workshops bij haar gevolgd!

els zei

Een hele fijne vakantie gewenst Aart. Geniet er met volle teugen van en ik ben benieuwd naar je bloemen als je terug bent.

Leny Huneman zei

Spannend!