zondag 12 oktober 2014

Nieuw seizoen AQgO.

Afgelopen vrijdag was de start van het nieuwe seizoen van de Art Quilt groep Oost. We begonnen gelijk goed met een workshop van Wil Fritsma, een zijdelandschapje punchen.
Eerst de lucht een kleurtje geven. Hiervoor gebruikten we Lutrador wat met Neocolor II wateroplosbare krijtjes gekleurd werd. Met zijden hankies en Merinowol kon er daarna gepuncht worden, ik ben met hankies aan de gang geweest, dat geeft een ander effect dan lontwol of merinowol.
Daarna hebben we nog een stukje nat gevilt wat om een sat├ęstofjes werd verder gevilt.
Het was weer heerlijk om elkaar weer te zien na de lange zomer en weer actief aan de slag te zijn.
Ondertussen staat de naaimachine met punchvoetje weer op zijn plek en ga ik verder met proefjes om de verschillen tussen hankies en merinowol e.d. vast te leggen.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Interessant, om ook eens een andere manier met punchen uit te proberen!

els zei

Ik denk nog met zoveel plezier terug aan de bijeenkomst in juni. Jullie zijn weer leuk bezig geweest. Ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik ken het punchen eigenlijk niet. Dacht dat je daar een aparte machine voor moest hebben. Wat ga je met de viltstokjes doen?

Jo Huijsman zei

Aart wat heerlijk dat wij weer aan de slag zijn en zo gezellig om elkaar weer te zien, bij te praten en dan ook nog een leuke workshop.

Joke Hardenbol zei

Naaimachine met punchvoetje? Ik had gehoord dat Bernina die heeft, maar krijg je dan niet ontzettend veel stofzooi in je spoelhuis? Als ik zie wat er in mijn punchmachine in het opvangbakje ziet.