vrijdag 17 oktober 2014

Paal Shibori.

Als je gaat zoeken op You Tube kun je beter naar de naam Atarashi Shibori zoeken, in het algemeen wordt ook paal Shibori gebruikt.
Het komt er op neer dat je een lap stof om een, in dit geval, pvc pijp werkt m.b.v. touw. Deze verftechniek stond al lang op mijn to do list, maar het kwam er nooit van. Nu was het eindelijk eens tijd geworden om ermee aan de slag te gaan.
Informatie is er genoeg te vinden, dus eerst maar een lap in een soda-zout oplossing gezet. Gelijk leer je dat dat niet werkt, als je een natte lap langs de pvc-buis wilt opstropen, gaat dat zeer moeilijk.
Dan eerst een droge lap, met touw zet je dat vast en na een aantal wikkelingen stroop je het naar beneden. Daarna de lap nat gemaakt, dan wordt het touw ook nat en komt strakker om de pijp te zitten. Daarna soda-zout oplossing erover heen en met een kwast procion MX verf er over heen.
In een vuilniszak is de pijp weggezet om te broeien. Ondertussen was de natte lap voldoende droog geworden om om de pijp gewerkt te worden. Nu wachten op het resultaat!!


4 opmerkingen:

miekequilt zei

Deze techniek is z├│ leuk. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

els zei

Ben benieuwd.

Hannie de Beer zei

Altijd een leuk resultaat met deze methode. Ook met ijzerdraad geeft het een prachtresultaat!

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.