dinsdag 3 februari 2015

Tevergeefs wachten......en dan!

Ja, daar ligt de lap dan, uit het vorige bericht, te wachten op een lekkere laag sneeuw, maar tevergeefs. Dan maar wat anders, al een tijd liggen plannen klaar om een techniek uit te proberen die Claire Benn en Leslie Morgen behandelen in hun boek Tray Dyeing. Eerst de bijgeleverde dvd bekeken en dan aan de slag!
Waar elastiekjes hebben gezeten zijn witte ringen ontstaan, omdat de stof daar afgeklemd was en er dus geen verfstof bij kon komen, de rest van de stof heeft veel nuance gekregen.
Ik ben begonnen om de lap in een water/soda oplossing te zetten voor een aantal uren, daarna de lap uit de oplossing gehaald en iets uitgeknepen. In een kleine ronde bak is de stof gedrapeerd, verfoplossing aangemaakt en dan langzaam langs de rand onder de stof laten lopen, door op diverse plekken de stof een stukje op te tillen. Sommige puntjes bleven boven het waterpeil uitsteken, een stokje zorgde ervoor dat ze naar beneden gedrukt konden worden. Daarna begint het spannende gedeelte, ik heb de lap de nacht over laten staan en gistermorgen begonnen met spoelen. Ik ben er zeer tevreden over, plannen voor een volgende verving zijn in gedachte aanwezig, eerst ander werk.
Detailfoto's
De gebruikte kleur is onyx.8 opmerkingen:

miekequilt zei

Schitterend!!

Hannie de Beer zei

Prachtige tekening in de stof! Hier kun je met recht tevreden over zijn.

Klaske zei

Daar heb je helemaal geen sneeuw bij nodig om zo'n mooie lap te krijgen! ;-)

Klaske zei

Daar heb je helemaal geen sneeuw bij nodig om zo'n mooie lap te krijgen! ;-)

Anoniem zei

Ooh prachtig effect. Moet meteen aan jaren 70 denken. Toen liepen in kleding met dit soort effecten. Maar dit vind ik eigenlijk mooier omdat het subtieler is en helderder van kleur.

Eke zei

Prachtig Aart, wat een mooie techniek ook weer...

els zei

Wat mooi Aart.

Birgitte aka Bietje zei

Prachtige figuren in de lap. Het is bijna zonde om in de lap te knippen om ze te verwerken. Ik zou het niet goed durven.