maandag 29 oktober 2012

onverzettelijkheid en creativiteit.

Zaterdag voor de 4e en laatste keer met de familie de schuur van Pa leeggeruimd, denk dan niet aan een schuurtje achter een nieuwbouw huis. Deze schuur is ruim 200 m2 en er zijn steeds delen uitgebouwd. Er was altijd hout in voorraad, want sinds mijn pa was afgekeurd voor zijn werk, ging hij pallets ophalen bij grote bedrijven. Hij nam alleen pallets mee die kapot waren, was de schade minimaal dan werd er een kapot plankje gewisseld voor een hele. Pallets die veel schade hadden werden verzaagd tot openhaarden hout. De plankjes die nog goed waren werden er af gehaald en van spijkers ontdaan en opgestapeld.
P1040915.JPG
Zo was er weer eens een afgesloten ruimte nodig, maar er stond een perenboom in de weg. De boom weghalen was zonde, de peren van deze boom zijn ook zo lekker! Daarom is er om de boom heen gebouwd. Naast de schuur is een sloot en de wortels halen hun vocht daar vandaan. Nog steeds draagt deze oude boom vruchten, het ene jaar weinig, maar 2 jaar geleden hing hij nog boordevol…..alleen, we kunnen ze niet plukken, want dan gaan we door het dak van de schuur heen. Als je dit ziet, zoals ik afgelopen zaterdag, dan moet je toch wel lachen om de vindingrijkheid en creativiteit. De kistjes achter de stam van de perenboom, zitten vol met haardenhout, we kunnen nog wel even voort dus.

8 opmerkingen:

janneke zei

In het land der creatievelingen kan alles! Ook bomen in de schuur.

Ineke zei

Jij hebt je creativiteit dus niet van een vreemde.

Hannie de Beer zei

Een heel creatieve oplossing was dit! Zit in de familie denk ik?

Anoniem zei

geweldig verhaal!!

Suus zei

Mooi verhaal, je had een zeer vindingrijke pa.

mia zei

Wat een prachtige herinnering hebben jullie zo aan je vader, gr.mia

Liesbeth Wessels zei

Ja, ja in mijn familie was ook zo'n schoonvader die alles oploste.... en mijn wim kan er ook wat van, is blijkbaar erfelijk. Bij jouw ook zichtbaar ? in je artquilten ?? groeten van liesbeth

Leny Huneman zei

Dit is echt wel lachen. En de appel...... of in dit geval de peer....