zondag 7 oktober 2012

Verrassingen.

Gisteren heb ik met mijn broers en zussen een aanvang gemaakt met het leeghalen van de schuur van mijn vader en moeder. Traditiegetrouw was mijn moeder de baas in huis en mijn vader in de schuren en op de tuin. We zijn van alles tegen gekomen, waar we vaak om moesten lachen.
P1040857.JPG
We kwamen bijvoorbeeld een grote poster tegen, geplastificeerd en al, met een afbeelding van Brigitte Bardot, die oude schurk zal er wel van genoten hebben. Maar de grootste verrassing was de vondst van 4! wespennesten, op de foto hiernaast de kleinste. De grootste is vrij groot en vonden we op de schuurzolder, net boven een oud gasstel. De wespennesten moeten een paar jaar oud zijn, enkele jaren geleden waren er veel wespen gesignaleerd, nu weten we waar ze vandaan kwamen!
P1040860.JPG

4 opmerkingen:

Ineke zei

Dat is bij de beesten af. Eigenlijk wel mooi om te zien.

Anoniem zei

Wespen zijn kunstenaars, eigenlijk. Zo knap als zo'n nest in elkaar zit!

Marrie-jette zei

Wij hebben ook eens een groot nest in de tuin gehad.Een imker heeft het weggehaald omdat wij nog kleine kinderen hadden en het hele grote wespen waren.Het nest werd in meerdere lagen plasik bewaard tot het gif was uitgewerkt.We hebben het nest later vol bewondering bekeken en het weggegeven aan een school.Ik vind het altijd erg om zoiets moois te vernielen.
Heb je er wel een meegenomen om goed te bekijken?

Anoniem zei

bijzonder he, wespennesten