woensdag 3 oktober 2012

regiodag Gelderland-oost.

Gisteren was de jaarlijkse regiodag in Dieren, hier kom ik al jaren en het is elk jaar weer leuk om elkaar te ontmoeten.
P1040837.JPG
Het programma begon met 4 rijen tafels met op elke tafel een andere techniek. De eerste techniek voor onze tafel was tamponeren, er lagen allerlei vormen klaar waaruit je kon kiezen, ik heb me alleen maar bezig gehouden met de taartrandjes. Na verloop van tijd werden de werkjes aan krantenpapier aan wasrekjes gehangen om te drogen. We schoven door naar de volgende tafel, waar we konden stempelen met allerlei vormpjes, ik koos voor een driehoek die uit een aardappel was gesneden.
P1040838.JPG
Na verloop van tijd schoven we door naar de volgende tafel waar de volgende techniek rubbing was. Daarvan heb ik geen foto geplaatst, het werkje viel mij tegen, met andere materialen was het waarschijnlijk wat kunnen worden. Nu heb ik wel een keer met deze techniek gewerkt, met paintsticks over een putdeksel geeft goede resultaten. De vierde en laatste techniek was marmeren. Er werd een soort behangplaksel gebruikt waarop je met olieverf op druppelde, met een rietje probeerde je dat uit elkaar te blazen en met een houten prikker maakte je tekeningen door de verf heen. het stofje werd op de behangplaksel gelegd en aangedrukt, voorzichtig haalde je het stukje stof van de ondergrond en schraapte het schoon.
P1040840.JPG

Dit was mijn eerste probeersel en toen ik het resultaat zag maakte ik er nog één waar ik meer mee uit mijn dak ging
P1040841.JPG
. Het grappige was dat mensen dit wel erg leuk vonden om te doen. Aan het eind van de ochtend hingen de wasrekjes goed vol met alle werkjes. Na de lunch was er weer een workshop, maar ditmaal iets voor de traditionele quilters, een applicatiepatroon van een maantje. Hier heb ik niets aan gedaan, het gaat in een map voor later.
P1040832.JPG

Een drukke mooie dag, waarop weer banden aangehaald en soms verstevigd zijn.

5 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Je hebt weer een leuke dag gehad!!!

Hannie de Beer zei

Leuke regiodag! En nu eens een die je niet zelf hoefde te organiseren?
Die marmertechniek op behangplak deed ik vroeger al eens maar dan op papier. Leuk om ook op stof toe te passen. Was dus weer een productieve dag!

Liesbeth Wessels zei

Leuk bezig geweest, jammer dat ik niet gegaan ben, dit had ik heel leuk gevonden. groetjes van liesbeth

christina zei

Dat was weer een bijzondere regiodag. Vooral die laatste lappen vind ik prachtig.

Webredactie zei

Wat een leuke resultaten, vooral het marmeren vond ik verrassend, in mijn zoektocht naar de marmervarianten!