zaterdag 20 oktober 2012

Een nieuw seizoen.

Gisteren was de eerste bijeenkomst van de Art Quilt groep Oost, we begonnen gelijk goed, want er is een uitbreiding geweest met 5 nieuwe leden. Daardoor moesten we afgelopen zomer op zoek
P1040870.JPG
naar een andere ruimte, die hebben we gevonden. De volgende keer moeten we alleen de grotere ruimte zien te huren, want we hadden veel bij ons om te beginnen de naaimachine, die gisteren veel gebruikt hebben. We hadden vooraf instructies gekregen, maar wisten nog steeds niet wat we gingen doen. Het worden 8 quiltjes in boekvorm. Daarom moesten we een fat quarter meenemen, die een aantal keer gevouwen moest worden en de vouwen moesten er goed in gestreken worden.
P1040900.JPG
Op één van de acht vlakken ben ik bezig geweest met de bladvorm waar de foto van in het vorige bericht stond. Over het blad is organza gelegd en dit is vrij intensief bewerkt. Met de heatgun is de organza daarna bewerkt. Ik wil er verder nog iets aan doen, maar dat komt nog wel.
P1040901.JPG

Het tweede quiltje begint met deze vingerafdruk.Verder is dit niet gekomen, de plannen zijn er wel. Het is een leuke dag geworden, we zijn van 10.00 tot 16.00 uur bezig geweest en dat was ook een verandering met het vorige seizoen, toen we van 10.00 uur tot ongeveer 13.30 uur werkten.

8 opmerkingen:

mia zei

Leuke dag zo te lezen, gr. mia

janneke zei

Klopt Aart, het was weer errug gezellig en leerzaam! Ben gisteravond nog even verder gegaan met het boekje.

Hannie de Beer zei

Hier ook al zo'n positief bericht, en ook hier ben ik erg benieuwd naar het eindresultaat,van een leuke dag!

Webredactie zei

Wat is die vingerafdruk leuk Aart, stencil of zeefdruk? Prettig dagke, dat was het zeker!

Shirley zei

Spannend!

Leny Huneman zei

Het ziet er productief uit. Iedereen lekker bezig.
Mooi, die vingerafdruk.

sylvia zei

hoi Aart, met veel plezier je laatste 6 verhalen gelezen!!!
Bezige bij ben je....of wesp.....kan ook!
liefs, Syl

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart. The idea of 8 small quilts in book form interests me, especially as I've been thinking about fabric sketchbook pages. Looking forward to seeing the results of your project!
best, nadia