dinsdag 13 november 2012

Nog even…..

….over de workshop die ik afgelopen zaterdag gaf. Je hebt hiervoor nodig een lap stof, in dit geval
P1040954.JPG
de maat A4, geverfd krantenpapier en geverfd vliesofix. Als je het krantenpapier gaat verven let er dan op dat de ondergrond door de verflaag heen te zien is, zo heb je een extra laag in je compositie. Kijk even bij ongeverfd krantenpapier wat de beste scheur richting is, de ene kant geeft mooie rechte scheurlijnen, zoals hiernaast te zien is. De andere kant geeft ongelijke scheurlijnen, waarmee je mooi kunt gaan stapelen. Geverfd vliesofix geeft mooie richels in het papier als je het gaat verven, door het gebruik van veel water gaat het papier bobbelen. Ik heb de vliesofix liggend laten drogen,
P1040973.JPG
je kunt het ook hangend drogen, maar dan gaat de verf en het water uitlopen, dat is niet geen probleem, maar het hangt af van wat je eigen eisen zijn. Nu heb ik de geverfde vliesofix nooit hangend gedroogd, dus ik weet niet hoe dat eruit gaat zien, toch maar eens uittesten! Wel voldoende kranten papier op de vloer leggen, anders wordt het op de knieën de vloer schoonmaken. Vliesofix scheurt niet zo mooi als het krantenpapier, je moet het stukje voor stukje scheuren, daarna kan je er stukjes van op de ondergrond van stof en krantenpapier leggen. Is de compositie naar je zien, leg er dan bakpapier overheen en strijk het vast. Niet te lang strijken, dan laat het bakpapier moeilijk los. Dit moet je zelf uittesten! Zoals op de 2e foto te zien is, heb ik ringen van glimmend materiaal onder de vliesofix gelegd, zodanig dat een deel onder de vliesofix vandaan komt, dit geeft een extra laag. Ik heb expres niet al te veel bij materialen gebruikt, dat kan iedereen zelf verzinnen, zo is het ook leuk om een rolletje te maken van een paar meter garen over het oppervlak te verdelen en dit ook vast te strijken op de vliesofix.
P1040972.JPG
Allerlei materialen kunnen worden toegevoegd, delen kunnen worden afgedekt en deels worden weggebrand met de heatgun, dus volop speelplezier. Na afloop kun je het papier beschermen met acryl-wax.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk hè, vliesofix verven, je krijgt zulke mooie patroontjes.

Ellen zei

Erg leuk ,ik ga het proberen

joke zei

Leuk resultaat! Ik heb op die manier boekomslagen gemaakt.

Hannie de Beer zei

Ook weer een leuk project! Met vlizofix krijg je verrassende resultaten!

Ineke zei

Ja, ik heb ook een hoop geverfde dingen liggen maar nog niks mee gedaan.

Quiltgroep Tinte zei

Leuk, dat je de techniek met ons deelt, Aart. Ik ga het ook proberen.

els zei

Wat een leuke techniek Aart. Ga het vast ook een keer proberen.
Even n.a.v. je vraag: ik heb helaas geen graffiti-foto's van je ontvangen.