zondag 11 november 2012

Quiltmarkt Bennekom.

Gisteren was de tweejaarlijkse quiltmarkt Bennekom, dit keer was het thema Art & Amish. Ik was al een tijdje geleden gevraagd om een workshop te geven, vorige week liet ik de onderdelen van de workshop al zien. Gistermorgen mochten de mensen zich aanmelden voor de workshop.

P1040958.JPG

Ook was ik de afgelopen week nog gevraagd of ik een demonstratie te geven, dat kon er nog wel bij! Mijn tas was gevuld met vellen geverfd met transferverf en synthetische stoffen en natuurlijk ook een strijdijzer. Er waren best veel belangstellenden bij mij te vinden. Leuk is het om je kennis te delen en als ik een vraag kreeg waar ik het antwoord niet op wist, dan probeerden we het gewoon.Even terug naar de workshop, iedereen kreeg een katoenen lapje geverfd met Procion MX, een velletje geverfd krantenpapier en een velletje geverfd vliesofix. Het lapje katoen was de basis, het krantenpapier

P1040961.JPG

  werd gescheurd en daar werd een compositie mee opgebouwd. De geverfde vliesofix werd ook gescheurd en over de repen papier gelegd. Als de compositie was goedgekeurd kon alles vastgestreken worden onder een velletje bakpapier. Daarna werd er gewerkt met glitters, die ik ook had meegenomen, maar je kunt er ook een groot stuk garen overheen draperen en dat vaststrijken. Het is de bedoeling dat iedereen thuis aan de gang gaat en de lap gaat bewerken met de naaimachine, de groep van 12 mensen die deze workshop volgden hebben hard gewerkt en vonden het erg leuk. Voor mij natuurlijk ook leuk dat dit goed ontvangen is.

P1040964.JPG

Er was iemand lekker bezig geweest, toen ze ontdekte dat er een stuk tekst in de compositie zat. Kijk dit is nu juist zo leuk.
Heb je deze workshop gevolgd en ben je met dit werkje verder gegaan laat dan een reactie achter dan krijg je van mij antwoord en kun je een foto naar me sturen, ik ben benieuwd naar de resultaten!               

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat fijn, dat de quiltmarkt zo'n succes was! Leuk zeg die workshop en vooral ook jou eigen demo!
Zo zie je maar ,er is erg veel belangstelling voor verschillende technieken.

Anoniem zei

Ik heb erg genoten van je workshop en heel veel nieuwe mogelijkheden om deze techniek te gebruiken bedacht. Wat ik vergeten heb is je A4 met toelichting mee te nemen. Zou je mij die nog kunnen mailen a.u.b.
Groeten van Gerty
gerty_am_52@hotmail.com

Liesbeth Wessels zei

Wat leuk, en wat een leuke workshop heb je gegeven. Zal het ook eens uitproberen. groetjes van liesbeth

Shirley zei

Leuk en leerzaam, gezellige foto's ook.

janneke zei

Ik hoop dat er ook wat foto's komen van de resultaten. De workshop was een goed idee van je. En je had dus veel belangstelling.

Leny Huneman zei

Wat verrassend mooie resultaten.

Leny Huneman zei

Wat verrassend mooie resultaten.