woensdag 28 november 2012

Het fabric book is klaar.

Voor a.s. vrijdag wilde ik het fabric book klaar hebben, dan komt de AQgO weer bij elkaar en moet het geshowd worden. Het zijn 8 verschillende pagina’s geworden, ik koos vooraf voor het
P1040995.JPG
thema SPELEN, omdat ik daar veel mee zou kunnen doen. Dat is me goed bevallen. Op de 2 pagina’s, hiernaast op de foto, ben ik begonnen met de bloem, het kan ook de zon zijn, het is gemaakt door op oplosbaar vlies te naaien, in rechte steken en in zigzag steken. Na het naaien is het oplosbaar vlies onder de kraan opgelost. Deze bloem/zon maakte ik op de cursus bij Ina Klugt, ik vond dat ik het in het fabric book moest verwerken. Op de rechterpagina heb ik versmolten tyvek genaaid met een stuk zilverkleurige stof, die de achterkant is van bruidsstof. De zilverkleurige stof is door de gaten in de tyvek te zien. De tyvek is van te voren geverfd met acrylverf en er is op getekend met zwarte stift.
P1040997.JPG
Op de volgende 2 pagina’s zijn weer verschillende technieken te zien. Op het linkerdeel is gestempeld met een stempel gemaakt van een gummetje. De golvende lijnen in de stempel heb ik met rood garen met behulp van de BSR voet genaaid, waarbij ik een verbinding tussen de stempels heb gemaakt door de lijn door te trekken naar de stempel eronder. Met zwart garen heb ik de stempels benadrukt. Op het linkerdeel is een lapje genaaid die bewerkt is met ontkleurder, er overheen zijn een paar stukjes geverfd vliesofix gestreken. In het vorige bericht had ik daarvan een foto geplaatst, maar ik ben aan het spelen geweest met de foto’s in mijn Picasa album en de verandering niet weggehaald, waardoor er een andere kleur foto werd geplaatst. Op de volgende pagina’s
P1040998.JPG
is aan de linkerkant een vingerafdruk gezeefdrukt, delen van de vingerafdruk heb ik bewerkt met diverse materialen. Waarom? Om het verhaal rond de vingerafdruk te benadrukken. De tekst is bedoeld als thema om over na te denken, dus denk niet dat ik momenteel in een identiteitscrisis zit. De tekst gaat wel over identiteit, het luidt: In je vingerafdruk zit je identiteit, met je identiteit gaan al je eigenschappen schuil. Maar hoeveel van die eigenschappen zijn nu echt van jezelf? Je hebt eigenschappen van je vader en moeder, opa’s en oma’s en zo verder. De grote vraag is: WIE BEN IK? Op de linkerpagina zit een gedroogd herfstblad die ik intensief met allerlei garens bewerkt heb.
P1040996.JPG
Op de laatste 2 pagina’s ben ik weer aan het spelen geweest, met op de linkerkant een stuk humor, het plat gereden blikje met de roze veter en de tekst POWER. Dat woord is bij een vorig bericht niet zo opgevallen, de enige die daarop reageerde was Nienke. Maar dat is nu ook vaak het geval met humor op de ene grap reageer je niet en de andere grap pak je gelijk op. Toen ik in een eerder bericht het blikje liet zien, zat er een zware nette veter in, om te ontdekken hoe dit uit zou pakken. Kan dat gaten in een blikje maken en er een veter door rijgen? Ik had toen niet zo veel tijd en vlakbij zit een schoenmaker, maar deze beste man verkoopt alleen de saaie veters. Een aantal dagen later, toen ik meer tijd had, ben ik op zoek gegaan naar kleuriger veters. Die vind je in zaken waar ze modieuze schoenen, lees jeugdige kleurige schoenen, verkopen. Het is momenteel mode om verschillende veters in je schoenen te dragen, rechts andere als links. Je ziet ze het meest bij jonge lui met een skateboard. Op de linker pagina heb ik een compositie gemaakt die strak is, vier repen stof die gevlochten over elkaar zitten, er overheen zit een stuk gaas, gevonden op straat. Ik heb er nu een stuk lint doorheen gevlochten in een andere kleur, die een strakke lijn laat zien, maar toch wat vrijer is dan de lijnen eronder. Ik heb genoten van het maken van dit fabric book, er ook van geleerd, de volgende keer is de vulling wat dunner.
De afmetingen van de pagina's zijn 11 x 22 cm.

12 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel goed geworden Aart! Vooral de stempelpagina en die met de vingerafdruk spreken me erg aan! Teksten doen het altijd goed in een werk. Ook de andere verwerkingen maken het tot een mooi boek!

els zei

Wat een prachtige verzameling technieken en designs Aart. Een boek om trots op te zijn.

Ineke zei

Dat is het voordeel van kleine werkjes. Je kunt je op allerlei manieren uitleven.

Suus zei

Erg leuk en misschien heb je `m al een mooi plekje in huis gegeven.

joke zei

Leuk boek geworden, en je bent er een paar experimenten in kwijtgeraakt zag ik.

Quiltgroep Tinte zei

Wat ben prachtig werkstuk Aart.

Leny Huneman zei

Wat een heerlijk uitgebreide beschrijving geef je erbij, dank! Het ziet er prachtig uit.
Waar ik benieuwd naar ben, is de afmeting van het boek. Via de foto's is dat moeilijk in te schatten.

Webredactie zei

Wat leuk ook om elke pagina een eigen verhaal te geven! Mooi geworden Aart!

Liesbeth Wessels zei

Leuk, ik ben heel benieuwd het vrijdag in het echt te zien !! Al met al een heel project, maar het eindresultaat is wel heel leuk! groeten van liesbeth

christina zei

Je hebt er weer heel iets aparts van gemaakt. Ga je het net zo in elkaar zetten als op de foto's op nienke haar blog?

sylvia zei

hallo bezige kunstenaar, ik liep hopeloos achter (misschien wel op jouw blikken schoen) met lezen maar het dit in één keer weer goedgemaakt!
Slaap je nog wel? Ik vind je boek onwijs mooi, zit met flapperende oren al die technische verhalen te lezen!
Waar de één hout spaart, spaart de ander lappen en materiaal om in quilts te gebruiken, de peer.......uh appel, valt niet ver van de boom!!
En actief in clubs, bee's, en wat niet al.........kortom, vandaar bezige kunstenaar.
liefs van mij

Christel Sins-Camp zei

Heel mooi gemaakt met al die verschillende technieken. Ga je er nog meer maken of is het eenmalig?