zaterdag 1 december 2012

Kippenhok?

Gisteren kwam de Art Quilt groep Oost weer samen, dit keer had Nienke een onderwerp voorbereid en wel de werkwijze die Susan Carlson. Dit was de tweede keer dat we in Beekbergen bij elkaar kwamen, maar de zaal was toch te klein. We hebben de zaal ernaast gehuurd en dat was een goede beslissing, mede omdat we uitbreiding hadden gekregen van Anne en Martha. Iedereen had nu een eigen tafel en nadat Nienke een presentatie had gegeven werden de zakken met restjes open getrokken en konden we gaan werken. En dachten jullie nu dat het een kippenhok zou worden, nee dus, het was muisstil!
P1050030.JPG


Ik heb als basis de tekening van de schildpad gebruikt, die Susan ook gebruikt heeft, maar er waren er ook die hebben zelf een tekening opgespoord. Er zijn via het internet kleurplaten te downloaden die rechten vrij zijn.
P1050017.JPG

Hier ben ik bezig vanuit het midden van het schild op te bouwen, de stukjes stof worden met een klein drupje lijm op de ondergrond vastgezet. Deze lijm geeft geen vlekken in de stof en zorgt er alleen maar voor dat het stukje stof op zijn plek blijft. Het ziet er nu lukraak uit, maar er moet nog van alles bij geknipt worden. Margriet, die net terug was van een vakantie in Egypte, was daar geïnspireerd geraakt en het kon niet anders dan een kameel worden. Hieronder straks de foto. Er werd ook gewerkt aan een clownsvis, een kleurige kater, een engel, een uil. Heerlijk om zo een dag bezig te zijn en met een inspirerende groep de dag door te brengen. De volgende bijeenkomst is alweer over 2 weken, we gaan dan naar een tentoonstelling.
P1050037.JPG

8 opmerkingen:

Webredactie zei

Ook ik heb mij verbaasd over de rust en plezier waarmee iedereen aan het werk was. Ook daarom is dit zo'n prettige groep. En wat een ruimte!

janneke zei

Ja dat was weer een geweldige dag. En een hele leuke techniek. Hier komen vast nog mooie werkstukken van.

Hannie de Beer zei

Leuk Aart! Een fijne en veelzijdige groep,succes met je werkstuk!

Ellen zei

Wat een inspiratie!!! zullen jullie bij elkaar vinden.

els zei

Wat heerlijk om zo samen bezig te zijn. Ik heb een poos geleden ook gewerkt n.a.v. het boek van Susan Carlson en vond het een heerlijke techniek. Smaakt naar meer. Ik denk bij jullie groep ook!

mia zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad, ben benieuwd naar jouw dier. gr.mia

Suus zei

Oh wat heerlijk zeg.

Janny de Roo zei

Geen kippenhok, maar een dierentuin lijkt het wel.....ziet er heel goed uit Aart.