donderdag 6 december 2012

Fabric paper.

Bij het Art Quilt forum is er een kerstkaarten ruil begonnen, daarvoor moest je je aanmelden als je dat leuk vond. Het lijkt me erg leuk, het voordeel is dat je dan helemaal uit je dak kunt gaan.
P1050045.JPG
Op sommige blogs had ik al wat voorbij zien komen met het onderwerp fabric paper, dus ben ik mijn zakken met restjes eens door gegaan, die ik kleiner heb geknipt. Omdat de kleuren van de kerst traditie getrouw rood en groen zijn heb ik die gebruikt. Gistermorgen ben ik begonnen en heb eerst de grote snijmat op de bar gelegd, daar overheen een stuk plastic en daarover een ondergrond. In mijn geval was dat een lap stof die ik lelijk vindt. Ik had al een emmertje klaar staan met een oplossing van 1 deel houtlijm en 5 delen water, wat resulteerd in een melkachtige oplossing. Met een verfkwast is de lap ingesmeerd en daarna ben ik begonnen om de stukjes stof
P1050046.JPG
er op te leggen. De stukjes stof moeten ook met de kwast met houtlijm-oplossing worden ingesmeerd en dit moet zeker een nacht drogen. Dan hou ik een ondergrond over waar van alles op kan plaats vinden. Voorlopig krijgen 11 mensen een kerstkaart van mij, maar ik vind dit zo leuk dat ik nog maar zo’n lap ga voorbereiden voor mijn eigen kerstpost. Zelf ben ik niet zo van de traditionele kerstkleuren, zo alles gemengd te zien liggen geeft het toch wel een andere sfeer en je komt zeker van een hoop restjes af. Hoe dit er verder uit komt te zien is pas met de kerst te zien op dit blog, ik houd liever geheim hoe ik verder ga, maar idee├źn zijn er al.

11 opmerkingen:

janneke zei

Ik ben ook niet zo van traditionele kleuren maar ziet er leuk uit.
Nu nog de slagroom op de taart!!!!!

mia zei

Leuk he om dit te doen, wel veel geklieder voordat je kunt gaan bewerken, gr. mia

Hannie de Beer zei

Ook ik gebruik alternatieve kleuren,maar dit ziet er toch leuk uit. Na het kliederen het leuke werk!

Anoniem zei

Rood en groen zijn wel kerstkleuren, maar het is maar net hoe je ze brengt!
Ziet er in ieder geval al goed uit!

Ineke zei

Als ik het goed begrijp lijm je stof op stof? Waar is dan het papier?

christina zei

Met houtlijm kende ik het nog niet. Dit wordt wel lachen want ik ben ook met fabric paper bezig voor deze kaartenruil. Maar dan doe ik het met behangerslijm.

els zei

Je komt van deze kleuren al een beetje in de kerstsfeer en inderdaad een mooie manier om van wat restjes af te komen. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat, maar ben er van overtuigd dat het mooi wordt.

marjolijn zei

Grappig dat dit fabric paper heet en je alleen met stofjes lijmt. Ik zou ook denken je lijmt papier op stof. Ben dus wel heel nieuwsgierig hoe dit gaat worden. Succes.

Christel Sins-Camp zei

Mijn kerstkaarten zijn ook in traditionele kleuren, maar dan weer heel anders. Hopelijk sta ik ook op jouw verzendlijst!

Ellen zei

Leuk Aart,sta ik ook op je lijstje!!

Christel Sins-Camp zei

Het eindresultaat is heel goed gelukt! Bedankt, Aart, voor je mooie kaart!
Groetjes, Christel