zaterdag 15 december 2012

Bijzondere tentoonstelling.

Gisteren hadden we met de Art Quilt groep Oost afgesproken om de tentoonstelling van Ans Kastein te bezoeken. Met Ans was afgesproken dat we rond 10 uur aanwezig waren om met haar langs haar werk te lopen. Later werd de tentoonstelling geopend. Ans Kastein is een bijzonder mens,
P1050061.JPG
het quilten loopt synchroon met de strijd tegen kanker, nu al weer 20 jaar!! Het werken aan haar textiele werken zorgt voor ontspanning en bezig zijn om niet altijd aan haar ziekte en beperkingen te hoeven denken en door te kunnen gaan met datgene wat haar rust geeft en plezier. Er zit ook geen donker werk tussen, het is allemaal even kleurrijk, want Ans houdt van kleur. Haar stoffen verft ze zelf en worden nog verder bewerkt. Het zijn voor Ans levensdraden geworden, maar ze beseft ook dat er eens een eind aan deze draden komt en dus ook aan haar levensdraad. Ik kreeg grote bewondering voor dat kleine dametje met de zachte stem. Wil je meer weten over de tentoonstelling, klik dan even op deze link, http://www.montferlandnieuws.nl/lokaal/lokaal/levensdraden_van_kunstenares_ans_kastein_te_zien_in_bieb_31151787.html, dan weet je ook wanneer je de tentoonstelling kunt bezoeken. Het adres van de Rabobank is Wilhelminastraat 35, 6942 BJ Didam.
P1050073.JPG

8 opmerkingen:

christina zei

Wat had ik dat graag gezien. Helaas, ik vind het te ver. Wel heb ik een aantal keren les van haar gehad en ze staat echt in mijn top 3 lesgeefsters. Een fantastisch mens waar ik veel bewondering voor heb.

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder,dat jullie met de groep de tt bezochten.
In Groningen zag ik haar laatste werken, en heb haar gesproken. Een geweldige vrouw! Als het me lukt, ga ik nog naar Didam?

Leny Huneman zei

Dank je Aart.

Dea zei

Wat een prachtige tentoonstelling moet dat zijjn.

Liesbeth Wessels zei

Was weer genieten zo'n dagje uit met de dames... groeten van liesbeth

marjolijn zei

Ik had dit ook heel graag gezien. Maar helaas zit dat er niet in. Fijn dat we op deze manier een klein beetje kunnen meegenieten. Ans is een heel bijzondere vrouw, daar kunnen we wat van leren om zo positief in het leven te blijven staan!

mia zei

Ik heb het al geschreven bij Nienke, een bijzondere vrouw met een prachtige tentoonstelling, ook jouw verslag van jullie bezoek is prachtig, gr.mia

miekequilt zei

Tja, ik hoop hier nog naar toe te gaan. Ben een groot fan van Ans en haar werk.