woensdag 16 januari 2013

Hoe kan het anders.

Met dit weer moet je wel sneeuwverven, ik had me er al op voorbereid en zat maandagavond steeds naar het raam te turen. Nee, het sneeuwde nog niet.

Maar toen ik gistermorgen werd gewekt door de wekker, daar lag me een lekker laagje! Na eerst met mijn huiswerk bezig te zijn geweest, kon dit feest eindelijk beginnen. Het leverde wel een paar koude handen op, maar dat mag de sneeuwverf pret niet drukken.

Deze 3 emmertjes staan nu bij de verwarming, waar van sneeuw weer water gemaakt wordt, wat de verfpoeder door de lappen moet gaan drijven. Voor diegene die nog niet weten hoe je dat doet een korte opsomming. Onderin het emmertje zit een lap katoen, die is voorbewerkt met een soda-oplossing. De lappen zijn droog en opgepropt onderin het emmertje gegaan. Erboven gaat een plastic bloempot, waar ook een opgepropt katoenen lapje zit. Op dat lapje heb ik sneeuw gedaan en goed aangedrukt. Op de laag sneeuw is Procion MX verfpoeder gestrooid en daar is weer een laag sneeuw op vast gedrukt. De smeltende sneeuw neemt de verfpoeder mee als het door het eerste lapje sijpelt, is het bovenste lapje verzadigd van vocht dan loopt het door de gaatjes onderin de bloempot op het onderste lapje. Nu maar weer wachten op het resultaat.

3 opmerkingen:

janneke zei

Spannend!!!!!

Hannie de Beer zei

Heel gezellig en vooral spannend!

sylvia zei

ja, dit kon echt niet anders!!
Gelukkig woon je daar en niet hier, anders had je zitten duimendraaien........;)