maandag 14 januari 2013

Nog een keer, maar dan anders!!

Het parfait verven heeft me even aangegrepen, alhoewel ik zeer tevreden ben met de lappen van de vorige keer, is de kans op bruine of modderlappen nu niet aanwezig.


Hoe heb ik het nu gedaan? Niet met ijs, dat had ik niet meer genoeg. Ik heb 2 emmertjes genomen, die ik ooit kreeg, er heeft popcorn in gezeten en komen van een bioscoop, dus weggooi materiaal. Zonde hé dat dit weggegooid wordt. Voor de verfoplossing gebruik ik yoghurt en vla emmertjes, die ook niet in de afvalbak terecht zijn gekomen. De deksels van de emmertjes met verfoplossing heb ik ervoor liggen om de maatschepjes op te kunnen leggen. Onder in de emmertjes stop ik een fatquarter die stevig aangedrukt wordt, daarop gaat 100 ml soda-oplossing en 10 ml verfstof. Daar bovenop leg je weer een fatquarter, die ook weer goed aangedrukt wordt, weer 100 ml soda-oplossing en 10 ml verfoplossing, maar wel een andere kleur. En zo blijf je maar doorstapelen.

In elk emmertje zitten nu 9 fatquarters, dus zo'n 4,5 meter stof. Deze stof kwam van de rol en heb ik niet voorbehandeld. Ik ga ervan uit dat de Soda-oplossing de aprét wel uit de stof haalt. Nu staan de emmertjes voor 24 uur boven de verwarming, ik heb stoelen klaar gezet en het koffie apparaat gevuld, dus de dames die er omheen willen komen zitten kunnen weer aanschuiven! De emmertjes zijn wel afgesloten met een deksel.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ziet er zo heel gezellig uit! Deze manier heb ik vaker geprobeerd,je krijgt mooie aflopende kleuren.Leuk om straks het resultaat te zien!

mia zei

Verfers zijn echte recyclers, wegwerp materiaal komt altijd goed van pas, maar 9 fq proppen? Heb je elke fq een andere kleur gegeven? gr.mia

christina zei

het proces filmen?

Liesbeth Wessels zei

Prachtige lappen en dit is voor mij een hele andere manier. Heb eens even bijgelezen op je site. groeten van liesbeth

Janien zei

Spannend! Ben benieuwd... Succes met wachten.

els zei

Oooooo, mijn handen gaan jeuken. Wat ben je lekker bezig.