maandag 28 januari 2013

Van alles wat vandaag.

Eerst even een foto die ik zondagmorgen vroeg maakte vanuit onze hotelkamer in het Krasnapolski, we hadden weer wat te vieren en dat doen we meestal goed.

21 Jaar samen, is toch wel iets om bij stil te staan! We vieren het niet elk jaar zo uitgebreid, maar als je het uitstelt totdat er een kroonjaar is, kan er in het leven heel wat gebeurt zijn, we hebben dat al jaren geleden besloten en hebben daar al vele leuke uitjes en vakanties door beleefd. Toen ik deze foto maakte was het héél  vroeg, Henk lag nog lekker te knorren en ik maakte deze foto vanuit een donkere kamer, wat ik het toch heerlijk om dan voor het raam naar alles te kijken wat er te zien is, in front of her majesty's bathroom noem ik dit. We begonnen zaterdag met het nemen van de trein naar Amsterdam, in het hotel was om 12 uur een high tea geboekt, waar we een oude vriend bij hadden uitgenodigd, die we maar 2 keer per jaar spreken, nu dus wat uitgebreider, vanaf 3 uur konden we inchecken in het hotel, daarna had ik nog even een paar uurtjes om wat adresjes af te gaan. Eerst een nieuwe agenda gekocht, dat had ik nog niet gedaan, ik ben weer up to date.

Daarna langs bij Merel van Birdblocks om vulling te kopen en mijn voorraad garen van King Tut aan te vullen. 's Avonds lekker uitgebreid gegeten in een goed restaurant, grappig is het dan om te eindigen met een Hollands kaasplankje, benieuwd wat we zouden krijgen. De ober, die van spaanse afkomst was had wat moeite om geitenkaas te zeggen en van de 4e kaassoort wist hij de naam niet, het was brandnetelkaas, ook de eerste kaassoort was wat wazig bij hem, hij noemde het gewone kaas, het was een heerlijke belegen kaas, verder nog Hollandse brie, begeleid met een vintage port.
Ik hoef denk ik niet te melden dat het ontbijt uitgebreid was, de komende dagen maar een beetje minder eten!!!

Wat jullie nog te goed hebben van me zijn de 'vergeten' verflappen, ik heb de 3 lappen, die uit hetzelfde verfbad komen, naast elkaar gelegd om de verschillen te zien. Van links naar rechts de lap uit de bloempot, de lap onderuit het emmertje en de 'vergeten' lap, die een paar dagen op het balkon heeft gestaan in de vrieskou.

Goed te zien is dat de 'vergeten' lappen, genoeg verfstof hebben opgenomen, alhoewel ze lichter van kleur zijn, voldoende tekening hebben, zijn ze goed bruikbaar.

Ook is er nog te zien dat het geen egale kleuren zijn geworden, behalve bij de laatste serie, die hierboven te zien is. De conclusie is dat je niet zomaar het lekwater weg moet gooien en dat het in de kou nog wel verft.

10 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Groot gelijk om te vieren wat je kunt vieren! Het leven is te kort om te kniezen.
Mooie garens heb je gekocht. En je lappen zijn toch buitengewoon goed gelukt!

els zei

Een heel verstandig besluit om zoveel mogelijk te vieren. Jullie hebben er duidelijk lekker van genoten. Goed zo!
En ik heb weer genoten van het kijken naar je mooie lappen en garens.

sylvia zei

ik heb aan je gedacht, hoor, het weekend! Leuk dat jullie het naar 't zin hadden!!!
En nu weer 'gewoon' aan de wond're lappen!!
liefs, Syl

christina zei

Jullie hebben groot gelijk om je zegeningen te tellen.

Ha, die king tut garen is prachtig. Heb je nooit te veel van.

Ineke zei

Dat is genieten op alle fronten.

Janny de Roo zei

Geniet van het leven, je bent er maar even...! Groot gelijk hoor en mooie lappen, je hebt een aardige voorraad....!

mia zei

Als het even kan dan moet je proberen om van elke mogelijke gelegenheid een feestje te bouwen, het houd de sjeu erin.
Maar 21 is natuurlijk wel een bijzonder getal.
King Tut heb ik nog nooit van gehoord, ja wel als kreet naar iemand maar als garen is dit weer nieuw. Je lappen zien er perfect uit, gr.mia

Shirley zei

Proficiat met deze mijlpaal, lekker genoten zo te horen. En ons laat je ook genieten met de leuke en mooie foto's. Ga vooral zo door. ;-)

marjolijn zei

Wat heerlijk dat jullie zo goed zijn in vieren. Jullie hebben groot gelijk. Gewoon lekker genieten. En wat een mooie lappies heb je ook gekregen. Prachtig steeds zo'n serie van 3. Daar kun je wel wat mee.

José zei

Iedere reden om een feestje te bouwen moet je benutten al is het feestje nog zo klein, zelfs als het alleen maar in je hoofd bestaat. Wordt een mens vrolijk van.
Trouwens ook van je pracjtlappen.