woensdag 23 januari 2013

Zolang het kan moet ik er ook maar gebruik van maken.

Daarom vandaag weer verflappen die met behulp van sneeuw zijn gemaakt. Gistermorgen eerst de lappen maar eens uitgespoeld, gedroogd en gestreken.

Ik laat eerst de lap zien die in de bloempot zat, gevolgd door de lap die onder in het emmertje het lekwater heeft opgevangen.

Bij beide lappen zijn de kleuren erg mooi geworden, mooie vlammen en veel dynamiek.

De volgende lap heeft ook veel dynamiek, maar is veel lichter van kleur dan de lap uit het lekwater. Op de foto zien de kleuren er wat fletser uit, maar zijn dat zeker niet!

Deze donkerder lap uit het emmertje met lekwater ziet er ook dynamisch uit, heeft ook wat lichte vlekken, omdat die punten van de stof boven het lekwater uit bleven steken. Juist in die lichte plekken zit ook een mooie tekening.

Deze lap is wat egaler van kleur, waarom weet ik niet, maar dat is juist het leuke van het sneeuwverven, je weet niet wat er gaat gebeuren. Ik vindt het spannend om geel en blauw te gebruiken, omdat er daarna hopelijk geel, groen en blauw in de lap zitten.

De lap uit het lekwater emmertje is veel egaler dan die die in de bloempot zat, maar nog steeds goed te gebruiken voor het doel wat ik ervoor heb.
Het lekwater heb ik niet weggegooid, dat zou zonde zijn. In de boeken en op de verschillende blogs lees je dat de verfstof na 4 uur niet meer werkzaam is doordat het in kontakt is geweest met soda. In de praktijk wil dat weleens anders werken.

Daarom heb ik nog maar eens een lap in het lekwater gestopt, het heeft de eerste uren bij de verwarming gestaan, Nu staan ze op het balkon, ik las gisteren dat er een koude golf aankomt, waarbij het 10 tot 15 graden kan gaan vriezen, eens kijken wat dat met de lappen gaat doen. Nienke, http://verfvirus.blogspot.nl,http://verfvirus.blogspot.nl schreef laatst over lappen die in een verfoplossing stonden en die ze eigenlijk een beetje vergeten was, het waren uiteindelijk hele mooie lappen geworden, ik heb ze gezien, zowel op foto als in het echt. Deze emmertjes worden dus de aankomende dagen ook even vergeten. In het lekwater zit soda, maar ook zout, dus ik verwacht niet dat er een laag ijs op het lekwater gaat komen, misschien ook wel! Ik ben ook benieuwd of de kou er voor gaat zorgen dat daar waar het bevriesd ook meer verfstof in de stof gaat afzetten. SPANNEND!!!

12 opmerkingen:

els zei

Dit is inderdaad wel heel erg spannend allemaal Aart. Ik ben zo benieuwd! Ben helemaal niet jaloers op jullie sneeuw, behalve als ik die prachtige lappen op de verschillende blogs zie verschijnen. Dat krijg ik hier niet voor elkaar.
Ga nog maar even door zou ik zeggen.

Hannie de Beer zei

Ze zijn weer prachtig, vooral mooi donker van kleur. Heb je nog extra soda op de sneeuw gestrooid? Weer even een uitdaging hoe de lappen worden, in het lekwater? Best spannend toch!

Ellen zei

Mooie lappen Aart. Ik ga ook maar weer een paar emmertjes vullen .Het kan nu nog !!

conny's quilts en creaties zei

Gelijk heb je dat je de sneeuw nu benut. Die eerste vind ik echt een beauty!

Liesbeth Wessels zei

Als ik jouw lappen zie, heb ik zin om nog een serie te verven. Wie weet. Houdt ons op de hoogte hoe het gaat met de bakjes verf in de kou, de lappen zien straks blauw. groeten van liesbeth

Marrie-jette zei

Ze zijn Prachtig Aart!
Morgen laat ik de mijne zien.

christina zei

ze hebben weer prachtige tekeningen

Anoniem zei

Mooie lappen, fijn een voorraad te hebben!

Webredactie zei

Oh dat is weer genieten zeg. Hier staan ook weer emmertjes te ´vergeten´. Die vier uur is ongetwijfeld waar voor de volle kracht maar ik heb inderdaad ook de ervaring dat het nog weken nasuddert en zeker niet klokslag vier uur later is uitgewerkt. Dus wie weet waarmee we weer verrast worden!

sylvia zei

de derde van boven vind ik het mooist!! Je hebt nog een paar dagen, dan is het weer over, ik hoop dat je voldoende tijd hebt!
Bijzonder gebeuren vind ik het en leuk om naar te kijken......;)
groetjes, Syl

Leny Huneman zei

Wat moet jouw stapel lappen en benijdenswaardig uitzien

Anoniem zei

Wat een prachtige sneeuwverf resultaten laat je zien, echt zo mooi!