dinsdag 25 maart 2014

Daad bij het woord.

Afgelopen week plaatste Liesbeth een boek op haar blog die zij geleend had bij de bibliotheek van het Quiltersgilde. Ik reageerde toen dat ik dat boek naast mijn bed had liggen en er 's ochtends in las onder het genot van een kop koffie.
Haar reactie naar mij toe was, dat dit een DOEBOEK was en geen LEESBOEK. Daar had Liesbeth natuurlijk groot gelijk in. Daarom het boek nog maar eens ter hand genomen en proefjes gemaakt, om te zien wat de materialen doen. Hierboven heb ik op een lapje getekend met Derwent krijtjes, deze krijtjes zijn water oplosbaar, dus zijn er leuke dingen mee mogelijk. Ik teken er mee op de stof en vernevel er daarna water overheen, aan de bovenkant is dat te zien.
Dit lapje heb ik zaterdag gedaan, je ziet dat de kleuren wel vervagen, het water neemt ook kleurstof mee, daarom werk ik op 3 lapjes tegelijk. Tijdens het sproeien verdwijnen er kleurpigmenten in de 2 onderliggende lappen en vermengen daar soms met elkaar.
Dit is het onderliggende lapje, mooi zijn de randen waar het water gestopt is.
Het onderste lapje! De kleuren zijn wat vaag, daarom heb ik op de recentste lapjes meer getekend.
Dit lapje hierboven is bewerkt met Neocolor krijtjes van Caran d'ache en zijn ook besproeid.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk, om proefjes te doen met neocolors en Derwent krijtjes . Ik gebruik ze regelmatig, ook om hier en daar een extra touch te geven!

Jo Huijsman zei

Leuk experiment Aart

Liesbeth Wessels zei

Ja leuk he, en nou gaan toepassen. Ik heb de eerste lapjes al verwerkt in mijn eindstuk.... groeten van liesbeth

Leny Huneman zei

Die derwentkrijtjes zijn dat de pastel Aart.
Heb je al met de aquarelpotloden van derwent gewerkt. Is toch ook weer een heel aparte techniek en je moet het niet erg vinden dat het uitloopt.
Heerlijk zo actief als jij altijd bent.