donderdag 20 maart 2014

Van alles wat.

Het was rustig hier op mijn blog, maar in de echte wereld was het aanmerkelijk drukker. Ondertussen is mijn leeftijd weer met een jaartje gewisseld, wat schoonmaakwerk vergde, een cursus waar nog huiswerk voor gemaakt moest worden. Het is altijd denken wat ik voor cadeau vraag aan DS, al tijden wil ik een fotoprogramma, van hem kreeg ik al een paar weken geleden Paintshop Pro met 57 lessen. Bij sommige lessen heb ik vraagtekens, maar de les die ik gistermorgen deed was een schot in de roos.
Deze foto maakte ik gistermorgen met extra veel onnodige voorgrond, nu is de foto bewerkt zodat de extra voorgrond is verdwenen. Het is een foto van de werkzaamheden bij het NS-station in Arnhem, het betonwerk is nu eindelijk klaar, er is heel veel gebeurd. Er is sinds een paar dagen begonnen met de stalen opbouw van de stationshal, dit wordt later bekleed met glas. Als straks van 4 t/m 9 September de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde wordt gehouden in de Eusebiuskerk, zal het er heel anders uitzien. Waarom de bouw zo lang duurt? Er is straks geen rechte lijn te vinden in het station, daarom zijn er met medewerking van botenbouwers stalenwanden gemaakt, die opgevuld zijn met beton. De bouwers moesten vele vraagstukken oplossen, zelfs nog op de bouwplaats
Deze metalen balken zaten hier eergisteren nog niet, je ziet het nu elke dag groeien. Voor de stad zal het een uitkomst zijn als het station straks klaar is. Gelijk maar even een bruggetje maken, ik was op weg naar het Museum voor Moderne Kunst waar interessante exposities waren. Eerst ben ik bij Threads gaan kijken, textiel in kunst.
Dit werk van Aisha Khalid is een kasjmir kleed bewerkt met meubelpinnen.
Dit staat voor de discrepantie tussen de wereldwijde populariteit voor deze geliefde shawls en het gebrek aan aandacht voor het langlopende conflict over het Aziatische gebied Jammu en Kasjmir tussen India en Pakistan.
Ook hingen er 2 quilts die intensief met de hand waren gequilt en daarna waren geverfd. De volgende expositie waren 3 films van Hans op de Beeck, die kan ik niet beschrijven, die moet je zien! Met de meest eenvoudige materialen verschijnen steden en natuur op het scherm. De derde expositie is die met werk van Klaas Gubbels, die dit jaar 80 jaar is geworden. Klaas heeft wel humor getuige dit schilderij.
Veel inspiratie opgedaan!!

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Ben ik je maandag toch nog helemaal vergeten, maar alsnog van harte gefeliciteerd Aart. Hopelijk heb je een gezellig weekend met de familie gehad. Zo'n fotobewerkingsprogramma lijkt mij ook wel wat. Ben benieuwd hoe je de foto hebt bewerkt. Ik denk dat je veel mogelijkheden krijgt voor het ontwerpen van je quilts. Veel plezier ermee. Interessante tentoonstelling ook!

Ineke zei

Alsnog gefeliciteerd Aart. Ouder worden gaat vanzelf.

els zei

Ook van mij nog gefeliciteerd. Ja zo'n fotobewerkingsprogramma zou ik ook best willen hebben.
Ga er maar lekker mee aan de slag en wij zijn benieuwd naar de resultaten.

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Aart. Leuk experimenteer-cadeau lijkt me dat fotobewerkingsprogramma, veel plezier en inspiratie toegewenst in je nieuwe levensjaar van Hetty

Hannie de Beer zei

Proficiat Aart! Wat een goed cadeau heb je gekregen. Ik gebruik twee programma's door elkaar Picasa en PSE 7 het gemakkelijkst vind ik Picasa , het andere kan meer maar is bewerkelijker. Maar van alletwee heb ik veel plezier! Bedankt voor de tip vsn de tentoonstellingen. Ga ik zeker nog naar toe!

Jo Huijsman zei

Gefeliciteerd Aart en een prachtig cadeau heb je gekregen van je lief

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart. I've enjoyed seeing the art pieces that you've shown in February and March--very provocative!
best, nadia