zaterdag 8 maart 2014

Paperlamination

Gisteren kwam de Art Quilt groep Oost weer bij elkaar en ik had de dag voorbereid.
Basis is dit boek van Claire Benn, Jane Dunnewold en Leslie Morgan. We werkten met organza uitgeprinte foto's, matte medium, zeefdrukramen en rakels.
Er gingen dingen finaal mis, maar dat mag met zo'n dag, waarop het spelen en ontdekken belangrijker is. Zo is hierboven te zien dat het werken met extra heavy gel medium een te dikke laag oplevert die te zien blijft na het drogen, het week maken van het papier moet niet te lang gebeuren. De schrijfsters van het boek laten hun werk 10 minuten weken, ik heb het laatst een half uur gedaan, dat ging nog goed, maar gisteren duurde dat veel langer, waardoor veel papier los liet van de organza. Ook denken we dat de kwaliteit van de organza ook meewerkt. Op de goedkoopste soorten hecht de matte medium niet voldoende.
Maar toch werden er mooie resultaten behaald, zoals dit werk van Ada Franke.

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Gisteren nog uitgezocht dat nylon organza niet werkt !! Dat pakt de matte medium niet. En op het filmpje zeggen ze ook dat je medium een bepaalde dikte moet hebben, niet te dik en niet te dun, Het moet soepel door de zeef gaan. Leuke dag, veel geleerd en zeker een reden om dit vaker te doen. groeten van liesbeth

Ineke zei

Mijn ervaring is toch anders. Ik heb goede resultaten behaald met hele goedkope nylon organza en matte medium van Golden. Ik smeer het in en laat het een hele nacht liggen. De volgende dag "rub" ik het eraf. Ik had daar wel papier gebruikt uit een tijdschrift ( geen glossy ), dat kan ook het verschil maken.

Ineke zei

P.S. In mijn blogpost van 3-12-2013 kun je een vb zien. Deze is toch echt heel duidelijk.

simone zei

Zelf gebruiken de dames meestal de organza van Ikea, maar ik heb geen idee of ze die nog verkopen. Wat ik er eigenlijk mee wil zeggen is dat het geen dure is. Matte of glossy medium maakt niets uit, werkt allebei prima.

Hannie de Beer zei

Een erg leuke workshop! mooie resultaten!Voor mij werkt het 't beste met Japanse polyester organza. Te koop bij Zijdelings! Misschien wat duurder maar de resultaten zijn er dan ook naar. Maar ik ga het zeker ook eens uitproberen met de organza van Ikea.

Webredactie zei

Gelukkig hebben we de fotos nog, maw. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, ziet er tof uit!

marjolijn zei

kwaliteit van papier is ook belangrijk. Hoe goedkoper het papier, hoe beter het werkt. Kranten doen het dus ook prachtig!

Jo Huijsman zei

Het was een top dag Aart. Nogmaals bedankt en mijn werkstuk wordt als ik nog wat meer poets, prachtig.