woensdag 14 december 2011

Blokjes.

Het was stil geworden op mijn blog, maar niet bij mij! Afgelopen weekend heb ik even rust genomen, door met de hand te gaan werken. Erg lagen nog onderdelen voor de Crazy old ladies quilt klaar om in elkaar gezet te worden.

P1030943.JPG
Op de foto hieronder liggen er 4 bij elkaar, de onderste 2 nog niet helemaal in elkaar. De kleurige stoffen uit de jelly roll worden iets afgezwakt in kleur door het groen wat er omheen komt. Nu is de foto niet helemaal kleurecht, het licht was gisteren niet zo goed om foto´s te nemen, maar ooit komt de zon weer te voorschijn.

Ik had in het begin problemen met het patroon, maar door gewoon het gegevene uit te voeren

P1030944.JPG
zag ik waar dat door kwam, de buitenste onderdelen zijn groter dan het middenblokje. Op de foto hiernaast is te zien hoe ik te werk ga, eerst de afzonderlijke delen aan elkaar zetten en die tot strips te naaien. Daarna kunnen de 3 delen aan elkaar gezet worden.

 

 

Om de kleuren beter te kunnen zien heb ik ook nog een foto buiten op het balkon gemaakt, maar die is niet veel beter.

P1030948.JPG

Verder viel er nog een verrassing in de brievenbus waar ik nog niet op gerekend had. Afgelopen zondag berichtte Marjolein, http://marjolijnquilts.blogspot.com/2011/12/dagboekquiltje.html, over een gebruikt boek voor haar werkstuk. Ik ben toen naar de website gegaan van het Quiltersgilde en doorgeklikt naar de bibliotheek. Daar zag ik dat het boek in het bezit is van het gilde en dus uitgeleend kan worden, gisteren vond ik het in de brievenbus en 3 Januari moet het weer terug zijn.

P1030946.JPG
Naast dit boek heb ik er nog 2 geleend. Het boek waar het om ging was Fusing Fabric van Margaret Beal, de 2 anderen zijn: Color Moves – transfer paints on fabris van Linda Kemshall en Paper, Metal & Stitch van Maggie Gray & Jane Wild. Ik ben wel bezig voorlopig!

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Leuke boeken heb je geleend. En extra leuk vind ik dat je door mij weer op nieuwe idee├źn komt en direct zo'n boek leent. Met alles wat we plaatsen (geldt voor iedereen met een blog) kunnen we elkaar heel goed inspireren. Dat blijkt maar weer. Succes met experimenteren.
gr. Marjolijn

Joke Hardenbol zei

Ook al ben ik geen quilter, ik ga geloof ik ook maar lid worden van dat gilde. Twee van de boeken die je laat zien heb ik zelf, maar als je daar dit soort boeken kunt lenen kun je ze eerst inkijken voor je ze koopt. Die over transfer verf wil ik wel graag zien. Het boek van Maggy Grey vindt ik fantastisch.

Hannie de Beer zei

Geweldige boeken heb je geleend! Heel bruikbaar.
Enne... Leuke blokken! Met de hand werken geeft zo'n rust vind ik. Zeker zo 'savonds op de bank!

Shirley zei

Leuke blokjes, lekker pittig. Veel leesplezier.

sylvia zei

waarom voel ik me toch zo aangesproken door de naam van je blokjes??? Moet ik toch in therapie??? Of kan ik de waarheid niet aan........;;;)))

Liesbeth Wessels zei

laat even weten of de boeken interessant zijn. Color Moves heb ik al gehad. Mooie kleuren hebben je blokken, wordt weer prachtig zo te zien. groeten van liesbeth