zondag 18 december 2011

Seizoenswerk.

Ik ben het al een tijdje van plan, maar het kwam er steeds niet van, kerstkaarten maken.
P1030962.JPG
Eerst maar eens een lap opgezocht in de bak met zelf geverfde lappen, een lap voor de achterkant en 2 lagen vlieseline ertussen. Dat alles met de vrije hand en het stopvoetje door genaaid. Het belangrijkste is dat de lagen op elkaar vast gemaakt worden. Daarna is er een laag rode organza overheen gelegd en ook vast gezet met de naaimachine. Een groene geverfde lap heeft driehoeken opgeleverd waar kerstbomen van gemaakt konden worden. Met de losse pols en koperkleurig garen zijn de contouren van de kerstboom er in gezet. Ik heb kaartjes gekocht met een vierkant raampje erin,
P1030963.JPG
daarom heb ik uit de lap 2 banen gesneden van 7 cm breed, de banen zijn weer versneden naar blokjes van 7 x 7 cm. Nu maar weer verder om er toch leuke kaarten van te kunnen maken.

8 opmerkingen:

Shirley zei

Omg ook daar moet ik nog aan beginnen, rijkelijk laat, zelfs de boom staat nog niet! Maar je kaarten zien er al kersterig uit, en het quiltwerk tussen de flying geese indrukwekkend!

Annemieke zei

Creatief met kerst! Het is niet te hopen dat je een mega lijst hebt om kaarten naar te versturen want dan ben je nog wel even onder de pannen! ;-)

Ineke zei

Zijn ze nog voor dit jaar of het volgende? Grapje, succes!

Hannie de Beer zei

Mooi... van kleur en quiltwerk!Nog even doorwerken om ze op tijd verstuurd te krijgen!

Quibi zei

Wat een werk! Maar wel erg leuk. Veel plezier ermee, Aart

Marrie-jette zei

Ze zien er leuk uit Aart.Het is een super idee om ze zo te maken.(wel opschieten he, anders komen ze niet op tijd aan....)

sylvia zei

ben jij ff lekker bezig....;)
wel opschieten, hoor! We hebben net wel wat kerstversiering opgehangen, maar kaarten sla ik al twee jaar over.
xx, Syl

vilterietje zei

heel apart:)