zaterdag 31 december 2011

Plamuur.

Toen ik nog bloemist was, werd er nog weleens gipskruid in een boeket gebruikt, onder bloemisten werd het bloemistenplamuur genoemd. Je krijgt er namelijk elk gaatje in een boeket of bloemstuk mee opgevuld.
P1030977.JPG
Ik ben de laatste dagen bezig geweest met een plan om verder te gaan met het werk waar de stofdoek in verwerkt was. Henk heeft nu vakantie, dus de ochtend begint met 2 koppen koffie op bed, mooi tijd om boeken door te pluizen en dan ineens komt er een idee bovendrijven. Als ik de lap nu eens op maat snij, zodat ik het straks om een schilderscanvas kan spannen! Daarvoor is er een zelf geverfde lap opgezocht, een dunne vlies eronder en een stof voor de achterkant. Daar is het werk op gelegd, met een donkerblauwe tule, dat als een soort plamuur werkt. Het boek van Bethan Ash, Instinctive Quilt Art, heeft me gistermorgen verder geholpen met een plan om dit werk door te quilten, in feite door te naaien. Bethan knipt of snijdt vormen uit geverfde lappen waar vliesofix achter gestreken wordt, als ze alle vormen klaar heeft wordt dit op een ondergrond gelegd en vastgestreken, daarna gaat ze er met de naaimachine
P1030978.JPG
overheen, soms in een raster van vierkantjes, maar ook weleens in rechte lijnen die elkaar kruisen. Als je een rechte steek gebruikt en garens die in de kleuren van de ondergrond kan werkt dat niet storend. Ik ben eerst begonnen met een donkere blauwe garen, daarna een nog iets donkerder en daarna een magenta kleurig garen. De tweede foto is iets lichter uitgevallen, omdat ik die buiten op het balkon heb genomen. Het is een intensief werkje, eerst heb ik de ondergrond in horizontale positie doorgenaaid, daarna vertikaal. Met de volgende kleur probeer je dan gaten op te vullen. Uiteindelijk met de magenta kleur nog meer de gaten verdicht. De kleuren, vooral van het gele garen, in de ondergrond komen mooi door de tule heen. De volgende foto’s zijn van heel dichtbij genomen, klik op de foto en je ziet ze wat groter.
Dit is het laatste blogbericht van het jaar 2011, een jaar dat veel heeft gebracht, maar ook heeft genomen.
P1030979.JPG
In de laatste vier maanden van het afgelopen jaar heb ik 3 geliefden verloren, waarvan mijn vader het dichtst bij me stond. Maar het jaar heeft me ook veel gegeven, veel daarvan is op dit blog verschenen. Ik heb een aantal give-away’s gewonnen, variërend van een boek tot mooie werkjes. Ook ben ik over de 100.000 lezers grens gegaan. Het bijzonder aan het hebben van een blog is het delen van kennis en als het zo uit komt emotie. Ik ben ook lid geworden van een Art-quilt forum, wat nu 1 jaar bestaat, dat heeft er weer toe geleidt dat ik veel mensen heb leren kennen en hun werk. Ook is daaruit de Art Quilt Groep Oost ontstaan, waar technieken worden onderzocht en geleerd.
P1030980.JPG
In je eentje kom je daar vaak niet aan toe, maar met anderen om je heen lukt dat wel! Mijn motto is niet voor niets Quilting is sharing geweest. Ik durf sinds dit jaar ook meer de Art kant uit te gaan, ik ben al meer uit de box gaan denken, geholpen door anderen. Het linker rijtje met blogs is ook meer gevuld met Art bloggers, de traditionele zijn daardoor vervangen. Dat hoort ook zo als je evolueert. Misschien ben ik wat vergeten, je kunt nu eenmaal niet een
P1030981.JPG
heel jaar in 1 blogbericht samenvatten. Nu rest mij alleen nog om jullie een hele goede jaarwisseling te wensen en een gezond, creatief en liefdevol 2012! Kijk uit met vuurwerk, je hebt je vingers het aankomende jaar nog hard nodig, mijn vingers blijven heel, ik raak het niet aan en heb er nog nooit een euro aan uitgegeven. Wij gaan ook niet naar buiten, we zitten tegen het uitgaansgebied aan, dus wie of wat er op straat is, ik vertrouw niemand qua veiligheid.

8 opmerkingen:

Tilly zei

Aart, ik lees altijd met bewondering wat je allemaal uitdenkt en componeert, complimenten, ben benieuwd wat je in 2012 allemaal gaat ontwikkelen,maar je stofdoek ziet er prachtig uit.
Fijne jaarwisseling samen. groetjes

Marrie-jette zei

Mooi werkje Aart!
Van uit Dronten ook een goede jaarwisseling en veel tevredenheid in 2012.

Hannie de Beer zei

Een mooi werkstuk Aart. Wat mij betreft ga je komend jaar op de Art tour verder!Ik geniet steeds van je berichten en werkbeschrijvingen.Daarom vanuit Eindhoven een heel inspirerend jaar gewenst. Samen met Henk een fijne jaarwisseling!

marjolijn zei

Wat een heerlijk uitgebreid verslag. En dat boek ken ik nog niet, dus daar zal ik ook eens naar op zoek gaan. Klinkt spannend.
Goede jaarwisseling en verstandig om binnen te blijven. Ik woon in het buitengebied, daar is het meestal erg rustig. En natuurlijk alvast een heel creatief 2012 gewenst.
gr. Marjolijn

Geckoboxes zei

Het is elke keer leuk om jouw blog te lezen en te zien hoe jouw stijl zich ontwikkeld. Daarnaast af en toe iets persoonlijks geeft het nog meer diepgang. Ik hoop dat je een goed 2012 voor de boeg hebt waarbij je nog meer talenten in jezelf zal ontdekken en met ons zal delen! Um abraço vanuit Brazil!

Ineke zei

Wat een gezellig bericht. En je stofdoek...ik vind het helemaal geweldig, ik snap precies (denk ik) hoe het in z'n werk gaat. Iedere keer even opveren bij een nieuw idee.

Sonja Thalen zei

Aart alle goeds voor 2012, een fijne jaarwisseling samen.Tot in het nieuwe jaar, wat blogs betreft.

Webredactie zei

Leuk om je jaar af te sluiten met een terugblik, en een werkje wat een vooruitblik zou kunnen zijn! Ik vind het leuk dat we in het afgelopen jaar elkaar steeds vaker ook off-line tegenkwamen en daar kijk ik in het nieuwe jaar dan ook naar uit!