donderdag 1 december 2011

Round Robin 2011 (slot).

Vorig jaar kwam Conny met een leuk idee, waar ik gelijk voor te porren was. Ik gaf me op voor de Round Robin 2011, maar wist niet wat me te wachten stond. Dat is dit hele jaar door gebleven, om de 2 maanden viel er weer een grote enveloppe in de brievenbus, met een top en een boekje. In dat boekje stond op de eerste pagina’s wat de plannen van de maakster, of in mijn geval de maker, met de uiteindelijke top van plan was, wat het uitgangspunt moest worden van de top, waar 5 mensen aan gingen werken. Dit is best spannend, want je weet eigenlijk niet wat de capaciteiten van iedereen is. De blogs van de deelnemers werden door mij een beetje uitgespit, maar mijn plan was om een uitdaging te bieden. Het is wel moeilijk en lastig, maar ik wilde de andere deelnemers ook een beetje uit hun comfort z├┤ne halen, wat is er niet leuker dan een uitdaging. Voor de laatste ronde kreeg ik de top die voor Marcha,
P1030844.JPG
http://crea-marcha.blogspot.com, haar middenblok bestaat uit een paperpiecing patroon van een tovenaar uit het boek Spellbinding Quilts van Maaike Bakker. Ondertussen was er aan dat middenblok van alles bijgevoegd. Ik heb het aantal dagen op de vloer laten liggen om tot een idee te komen en na een paar dagen wist ik wat ik ging doen. Een tovenaar doet veel wat er ‘luchtig’ uitziet, maar moeilijk te doen is. Kijk maar eens naar de trucs van illusionisten als Hans Klok en anderen. Dat ‘luchtige’ heb ik vertaald naar veren, wat mee hielp was dat er aan de boven zijde, waar mijn rand tegenaan moest, een roofvogel is gemaakt. Als een roofvogel aan het werk is geweest dan blijven er alleen maar veren over.
P1030845.JPG
Op de foto hieronder een close-up van de rand, met kleuren die beter kloppen dan de kleuren op de foto boven dit bericht. De randstof is een sneeuwverflap van afgelopen winter, niet helemaal katoen, waardoor de kleuren wat doffer en raadselachtiger zijn. 6 Veren heb ik erop geappliqueerd en 4 veren zijn van geverfd vliesofix gemaakt, geverfd met verf van Steward Gill, daarom de schittering van de veren. Vandaag dus de laatste rand en daarom is dit project voor ons allen afgelopen, als het goed is hebben we allemaal onze eigen top nu thuis liggen en kunnen we het werk dat iedereen heeft verzet bewonderen. Op 10 December plaatsen we onze eigen top op ons eigen blog, we kunnen jullie dan laten weten wat we ervan vinden en wat we ermee gaan doen. De ene zal het met de hand gaan quilten, de ander met de naaimachine, maar we gaan er ons eigen quilt van maken.
De Round Robin 2011 loopt in 2 groepen, de ene groep werkt met antieke stoffen, daarvoor kun je terecht bij Tertia, http://terraysleven.blogspot.com, Klaske, www.kittyquilt.blogspot.com, Els http://kaydie-els.blogspot.com/, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com. De andere groep werkt met felle kleuren, daarvoor kun je terecht bij Yvonne, http://www.quibiquilts.blogspot.com, Marcha, http://www.crea-marcha.blogspot.com, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com.  Jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat de laatste 2 blogadressen bij beide groepen voorkomen, dat klopt, zij maken de Round Robin 2011 zowel met felle kleuren als met antieke kleuren.
Het volgende deel van de RR 2011 heb ik al in huis, over 2 maanden is deze laatste rand hier te vinden, het is dan ondertussen 1 december, de wind huilt om het huis, misschien ligt er al sneeuw. Dat is ook de datum dat we onze tops zullen tonen, ik wacht in spanning! Voor de deelnemers van de RR met de antieke kleuren is het feest, daar is de ronde voltooid, ik hoop dat iedereen tevreden is!
Deze laatste tekst heb ik geknipt en geplakt uit mijn vorige bericht, ik heb er wel een kanttekening bij, want de groep die met ‘antieke’ stoffen aan de gang is geweest hadden 1 deelnemer minder, waardoor zij hun top al 2 maanden in bezit hebben, maar ook zij tonen op 10 December hun eigen top, die ze nog niet mochten laten zien, velen waren er laaiend enthousiast over.

11 opmerkingen:

Joke Hardenbol zei

Deze rand zie ter in ieder geval prachtig uit. Mooi die bladeren van vliesofix.
Groet,
Joke

Shirley zei

Dat ziet er al spannend uit, mooi met dat effect van sneeuwverven, ik heb hier ook een stel van die prachtige lappen liggen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van de RR.

Els zei

Prachtige die rand!!

Hannie de Beer zei

Een prachtige rand ,heel spannend met de sneeuwverf stof!
Wat leuk,om straks alle quilts klaar te kunnen zien!

sylvia zei

je maakt het errug spannend!!! Maar ik wacht rustig af.......

En die snaps was niet nodig, we hadden al lol genoeg........;;))
liefs, Syl

marjolijn zei

Leuk idee die veren. Ben heel benieuwd hoe die RR's er uit komen te zien. Altijd weer een spannend moment.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Aart wat een geweldige laatste rand aan de quilt van Marcha, nu zijn we allemaal heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. groeten van liesbeth

Quibi zei

Wat ziet ie er mooi uit!!!

Klaske zei

Dat ziet er goed uit Aart! Ben heel erg nieuwsgierig naar 10 december hoe zowel de antieke als de felle RRers eruit zien..

conny's quilts en creaties zei

Wat een prachtige rand Aart, heel mooi die veertjes! Ik ben erg benieuwd naar het totaal plaatje!

christina zei

schitterende rand