maandag 28 november 2011

Waar ben ik mee bezig!

Ik ben jullie nog schuldig wat ik afgelopen vrijdag heb gedaan op de bee.
P1030878.JPG
Dat was dit blokje van de Old ladies quilt, uit de nieuwe uitgave van Quilt en Zo. Ik maak deze blokken uit stoffen van een Jelly roll, of hoe zo iets ook heet, het verschilt per stoffen fabrikant en misschien ook wel per winkel. Het groen aan de buitenkant is een batik van de markt, daar koop ik altijd 1,5 meter van, voorlopig wel even genoeg om mee verder te kunnen. Deze blokken maak ik op de bee’s die ik bezoek, dan heb ik altijd wat bij me om op de hand te kunnen doen. Ik had wat problemen om de beschrijving van het patroon om te zetten, maar de volgende dag, toen ik weer ‘vers’ was heb ik alle benodigde stukken stof gesneden en daarna een kwart inch op de stof afgetekend voor de naailijn. Soms kan het leven zo easy zijn, terwijl je eerst dacht dat het moeilijk zou zijn. Dit blok is dus met de hand in elkaar gezet, maar ik was nog niet helemaal klaar, vandaar de wat verlate posting.
P1030881.JPG
Gisteren heb ik ook de nieuwe thermofaxscreens uit geprobeerd, deze op de foto hiernaast is van een weefsel. De grootte is die van een A4. Dat zou wel fijn zijn, want dan kan ik deze screens in een map opbergen, nu staan ze tegen de zijkant van mijn kast en dat vind ik geen goede manier om ze op te bergen, met de kans op beschadigen.
P1030882.JPG
De volgende is die van een boom, ik had eigenlijk de positieve versie ervan ook moeten kopen. Dan maar bestellen binnenkort. Ik zie wel mogelijkheden voor deze print.
P1030884.JPG
Dit is een print van een kaardebol, ook goed bruikbaar. Tot zover ben ik erg tevreden!!

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat zijn leuke printjes, Aart. Ik heb afgelopen weekend (nogmaals) een workshop gevolgd bij Ineke Berlyn. Wat is dit toch verslavend. Ik ben inmiddels ook weer een paar screens rijker. Ook dit is dus een verslaving. Je bent gewaarschuwd!
gr. Marjolijn

Anoniem zei

dus jij hebt al die screens opgekocht!!!!!!!!!
ik ben zondag naar de beurs geweest samen met mijn zus en we hebben genoten, en natuurlijk staan kwijlen bij dat prachtige vilt van adrian salome en mezelf mooie wol en zijde kado gedaan ik zal het vrijdag meebrengen.
nog een vraagje Aart ik kom niet meer op de yahoo site kun jij me uit de brand helpen. groetjes Annemiek

vilterietje zei

heel bijzonder aart! de print van de boom vind ik prachtig:)

pauline zei

Mooooi !!!

Hannie de Beer zei

Ik weet haast zeker, dat je veel plezier zult hebben van de screens!

christina zei

Wat een ontzettend leuke screens.

Webredactie zei

Ook je blok vind ik mooi!

sylvia zei

mooie prints!! Vooral de boom is heel mooi!!
verder weer even lekker bijgelezen...feestje!
liefs, Syl