vrijdag 4 november 2011

Eén pen recht en één pen averecht.

Wat gebeurt hier nou!! Is hij nu ineens aan het breien geslagen? Ja, ik heb de breipennen weer ter hand genomen, jaren terug breide ik onze truien en mijn oudste neef en nicht hebben als baby een truitje van Oom Aart gekregen. Of die nog bestaan weet ik niet, maar ik heb zelf nog truien van eigenhand in de kast liggen. Of het nu een egale trui was in kleurbanen of één met een kabel, ik breide ze allemaal. Ik ben ermee gestopt omdat ik last van mijn schouders begon te krijgen. Maar nu brei ik wat anders. Laatst kocht ik een cone papiergaren
P1030812.JPG
en daar moet natuurlijk wel iets mee gedaan worden. Op de foto zie je dat ik net begonnen ben, op deze manier kan ik ‘s avonds nog wat ter hand nemen. Ik ga een band breien van 30 steken breed met breinaald nr. 2. Het papiergaren kan geverfd worden, hoe dat weet ik nog niet, maar daar kom ik ongetwijfeld achter. Want aanstaande zaterdag is er in Barneveld een weefdag in de Veluwehal. Gisteren keek ik welke winkeltjes er zouden zijn en dat zijn er nogal wat, velen zijn wel interessant,http://www.weefnetwerk.nl/ is het adres, de markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor de lijst van winkels http://www.weefnetwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=239. Dat ziet er interessant hé! Kom ik nog bekenden tegen?

6 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Ik was inderdaad stomverbaasd te zien dat jij ging breien!!! Maar ja, met papieren garen. Daar ga je natuurlijk weer iets bijzonders mee doen. Verven, branden? (pas goed op he), smelten, frommelen, uitrekken, of nog iets anders? Ik wacht in spanning af. Het zal in ieder geval wel weer echt iets Aar(d)ts worden.

vilterietje zei

wat leuk dat papiergaren,lijkt me iets om een keertje te proberen:)
succes ermee!!!

joke zei

Bij Trapsuutjes hebben ze speciale verf om (handgeschept) papier te verven, maar ik denk dat het met procion ook wel lukt.Ben benieuwd wat het wordt.
Groet,
Joke

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Leuk dat je kan breien! Ik heb een oom gehad die ook kon breien, als kind vond ik dit wel grappig maar toch was ik stiekem fier of hem :-)

Ineke zei

Dit is helemaal nieuw voor mij.Ik wacht af wat het gaat worden. Ook ik had een oom die kon breien, hij was ook kleermaker. Als kind vond ik dat heel vreemd kan ik me nog herinneren.

Hannie de Beer zei

Leuk dat papiergaren om te breien!
Kun je weer van alles mee doen denk ik. Verven enz. Succes!