zondag 13 november 2011

Long time no see.

Het was weer eventjes geleden dat ik van me heb laten horen, soms staat mijn agenda vol met andere dingen. Afgelopen donderdag had ik een bee bij Jos, ik heb daar in alle rust zitten werken aan mijn quilt, door een plastic glimmend draadje langs de gestempelde rechthoeken te naaien.
P1030850.JPG
Dit geeft net een klein glimmertje aan de quilt, precies goed! Afgelopen week ben ik ook lid geworden van een Yahoo-groep met quiltende mannen uit de VS en Canada, ik ben lidnummer 322!De tip over deze groep kreeg ik van Laura Strating van Laura's quilt atelier uit Amersfoort, waar ik ooit een workshop heb gevolgd. Leuk als mensen na lange tijd nog aan je denken Gistermorgen ben ik een tijd bezig geweest om de fotoalbums door te kijken, er is veel traditioneel werk, maar ook Art-quilts. Leuk om te zien dat er zowel boxkleden gemaakt worden als ook tafellopers voor de Leather Pride. 2 keer per jaar wordt er een lang weekend gepland waarop er een leden treffen is. Nu is New York een beetje te ver voor mij voor een weekend, maar de foto’s zijn leuk om te zien. En vragen jullie je nu af, wat is het verschil tussen quiltende vrouwen en quiltende mannen? Er is naar mijn mening geen verschil. Alhoewel ik geen over romantische stoffen voorbij heb zien komen, wel vaak sterke kleuren. Dat hoeft ook helemaal niet, het belangrijkste is dat je ergens mee bezig bent, waar je je mee vermaakt en waar je je in kunt verliezen. Niets zo erg als de hele dag voor de tv hangen! Maar het is wel erg leuk als je een hok met mannen ziet die allemaal achter de naaimachine zitten.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Aart... was lang niet op jouw (of andere) blog(s). Mooie quilt wordt dit - het glimmertje doet het goed.

vilterietje zei

aart, ik heb niks tegen man die de hele dag voor de tv hangen: ieder zijn meug. natuurlijk hou ik ook van mannen die creatief bezig zijn, of helemaal kapot van hun werk. fijne zondag en je glimmertje is inderdaad perfect:)

Hannie de Beer zei

Een goed en mooi effect dat randje!
En leuk zo'n groep.Ik denk ook niet dat er veel verschil is? Het gaat erom dat je jezelf thuis voelt in die groep. En inderdaad het is fijn om samen creatief bezig te zijn!

Ineke zei

Een kippenhok of een hanenhok? Maakt niet veel verschil denk ik.

Webredactie zei

Oh wat zou ik het leuk vinden om de fotogalerie van die groep eens te bekijken en de verschillen te zien. Veel plezier in de Yahoo groep hoor, het is gewoon ook leuk om samen digitaal op te trekken!

christina zei

en waarom zou er ook niet een groep voor mannen zijn? De grote kledingontwerpers zijn immers grotendeels mannen. Maar voor jou moet het heerlijk zijn om je bij zo'n groep aan te kunnen sluiten.

janneke zei

Zijn er in Nederland nog meer quiltende mannen?

Inge zei

Ik was hier ook even niet, maar heb weer bijgelezen en gekeken en bewonderd. Je bent lekker bezig (leuk, breien!!) en de quilt die bij dit logje staat, wordt prachtig. Hele mooie kleuren.
Wat leuk dat je lid bent geworden van die Yahoo-groep. Het is altijd inspirerend en iedereen hoeft toch niet van hetzelfde te houden? Ik ben ook lid van een Yahoogroep, maar dan een Nederlandse en daar zitten ook hele grote verschillen tussen de leden, maar dat maakt het juist leuk en spannend.

Groetjes,
Inge

Janny de Roo zei

Het glimmertje maakt de quilt af denk ik. Of je nu in een vrouwen-Yahoogroep zit of in een mannengroep, het gaat erom dat je met gelijkgestemden je hobby kunt bespreken toch...?

Babette zei

Leuke blog heb je Aart, ik ga je volgen en op mijn bloglijst zetten.

Groetjes Babette.
http://dequiltschuurgoesitaly.blogspot.com

sylvia zei

kortom, patchwork en quilten is gewoon uniseks!!
;;))