donderdag 24 november 2011

De juiste dag.

Dinsdag ben ik met Jos naar Veghel geweest, gisteren schreef ik daarover. Dat was de juiste dag om te reizen, gezien de mist op maandag en gisteren. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw afgelopen dinsdag. Op dit soort dagen is het heerlijk om van de kleuren te genieten van stof en garen. Daar had ik al voor gezorgd, want dinsdag heb ik een aantal garenklossen aangeschaft in diverse kleuren. Ik had een financieel voordeeltje gehad
P1030861.JPG
en kon daardoor dit garen aanschaffen, gelijk heb ik daar een opberg box bij gekocht, want ik had nogal wat garens los liggen. De box is dubbel, als je het omdraait is er nog zo’n ruimte te vullen. Van deze Aurifill garens waren zoveel kleuren te koop dat ik een keuze moest maken, misschien de volgende keer nog meer kleuren aanschaffen. Oude, minder kwalitatieve garens kan ik nu opruimen. Ik gooi ze niet weg, maar ga ze op een andere manier gebruiken. Doordat deze nieuwe box gevuld kon worden met de losliggende garens, is er weer plek vrij gekomen op mijn werktafel. Ik neem me al een tijdje voor om mijn werkruimte eens lekker op te ruimen, maar daar kwam niets van terecht. Nu de naaimachine een onderhoudsbeurt had gehad, moest hij weer op de tafel een plaats krijgen, de juiste gelegenheid om eens puin te ruimen. Vele zaken zijn opgeruimd en een vochtig doekje is over het werkoppervlak gegaan. Het is weer spic en span! Nu een plan maken wat ik
P1030862.JPG
ga doen!

12 opmerkingen:

sylvia zei

ha, daar ben je weer! Ik miste je al.......;)
't ziet er netjes uit bij je, wat een struktuur......moet ook wel he,als je met zoveel materialen werkt en je ruimte beperkt is.
Lunch(je) ziet er lekker uit, ik hou wel van dat soort maaltijden!!!
liefs, Syl

Hannie de Beer zei

Fijn deze opbergdozen. Ik heb er inmiddels twee en wil er eigenlijk nog eentje!
Aurifilgaren is prachtig maar wel duur. Soms kun je op TT en beurzen dit merk met aanzienlijke korting kopen. Laatst in Deventer kosstte het bij een stand maar € 2.50. Ik heb natuurlijk wat meegenomen!
En je werkplek is weer helemaal klaar om te beginnen!

Christel Sins-Camp zei

Wat maak je ons weer jaloers: een mooie doos, schitterend garen èn een opgeruimde werkplek!
Wanneer kom je bij mij langs met je vochtige doekje?

marjolijn zei

Ik ben ook gek op de Aurifil garens. Inderdaad niet goedkoop, maar er zitten wel heel veel meters op. Inmiddels heb ik mezelf ook zo'n doos kado gedaan. Wat een geweldige opbergbox is dit toch. Ik ben alweer toe aan een tweede (eigenlijk 3e, omdat ik ook nog een andere garendoos heb, maar niet zo goed als deze).
gr. Marjolijn

vilterietje zei

gewoon genieten van je schone werkplek:)

pauline zei

Heerlijk, die kleurtjes garen op een grijze dag. Daar word ik vrolijk van.
Ben benieuwd wat er uitgedacht wordt aan de opgeruimde werktafel.

Marrie-jette zei

Die doos is een lust voor mijn ogen!Ik heb zelf ook wat garendozen maar daar staan de klosjes recht op in en dat is niet zo handig...

Anoniem zei

Goed werk, Aart!! En wat een mooie kleurtjes garen!!

Groetjes, Yvonne
quibiquilts.blogspot.com

Ineke zei

Ik heb laatst ook veel "oude" garens opzij gelegd. Weet je al wat je ermee gaat doen? Ik heb wel een plannetje.

Shirley zei

Om te smullen, wat een mooie kleuren garens heb je gescoord! Oh ja, tussen 2 vellen oplosbaar vlies de oude garens afwikkelen tot een mooie compositie, en dan er overheen quilten tot alle draden -zo goed als allemaal- gepakt zijn door het stikwerk, en dan het vlies oplossen (zou ik pas doen als ik het garenlapje op een ondergrond heb gestikt).

Margeeth zei

Mooie garens en mooie doos. Ik heb zelf ook zo'n soort doos en zelfs mijn DH (vindt quilten allemaal maar onzin en troep) maakte er een opmerking over dat het zo'n handig ding was.

christina zei

o h heerlijk is dat he. Allemaal nieuw garen. Daar geef ik ook het meeste geld aan uit.